Over mij


Welkom op Spaarcentje! Dit consuminderblog is geboren uit onze nieuwe leefstijl van consuminderen, waarbij we van de nood wel een deugd maken! In 2008 werd ik ziek, vlak nadat wij een groter en duurder huis kochten. Sinds maart 2010 ontvang ik een WIA-uitkering en is mijn inkomen met 30% gedaald. Alle vaste lasten gingen natuurlijk wel gewoon door. Consuminderen dus, maar wel met aandacht voor milieu, dierenwelzijn en de beschikbare energie!  Een uitdaging!

Na jaren van financieel reorganiseren, zuinig leven en keuzes maken, hebben we inmiddels een prettige balans bereikt. We hebben een  buffer, zijn bezig met het aflossen van de hypotheek en toch is er ruimte om af en toe iets leuks te doen. 

Met dit consuminderblog probeer ik mensen te laten zien dat consuminderen niet betekent dat je nooit meer kunt genieten. Consuminderen heeft te maken met keuzes maken en met bewustwording van wat je mogelijkheden zijn binnen de middelen die je hebt. Ik hoop dat ik je op weg kan helpen!

Naast dit consuminderblog publiceer ik regelmatig recepten op Echt eten, puur koken. Ik wil graag  mensen enthousiast maken om zelf al het eten te bereiden, in plaats van voorgesneden groenten in de pan te gooien met een zakje kruidenmix erbij. Lekker en gezond eten op tafel te zetten hoeft niet duur te zijn en is zeker niet moeilijk! Zoveel mogelijk alles zelf maken en met de seizoenen mee eten, zorgt dat biologisch eten binnen handbereik komt.

Tot slot schrijf ik op Wel en Wee kleine verhaaltjes over leven met en vooral over herstellen van de aandoening ME/CVS. Geen zware kost maar kleine kattebelletjes met als doel de lezer positief te raken.

Ik woon samen met M., onze zoon S. van 11 jaar en onze drie katten: Moos, Smoes en Dibbes.

Reageren kan altijd. Plaats een reactie of stuur een mail naar :
consuminderenmetspaarcentje [at] gmail [punt]com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...