Ik ben trots op....

Consuminderen gaat  met vallen en opstaan, met je neus stoten en kleine triomfen, met twijfels over aankopen, met rekenen, met een begroting opstellen en die aanpassen, met je zelf kennen en weten wat je motieven zijn om te consuminderen. Wát je doelen ook zijn, elke consuminderaar heeft regelmatig een hoera-gevoel: omdat het je is gelukt voor de 2e week op rij uit te komen met je huishoudgeld of omdat je iets extra's hebt gespaard deze maand of omdat je de verleiding van die prachtige schoenen hebt weten te weerstaan of omdat je een schuld hebt afgelost, de abonnementen hebt opgezegd, het stroomverbruik omlaag hebt gebracht....

Deel hier wat jouw trotse moment is door een reactie te plaatsen. Dat hoeft niet één keer te zijn, maar kan alle keren dat je iets te vertellen hebt waar je trots op bent. Het zou toch leuk zijn als we hier een heleboel reacties, stukjes en inspirerende verhalen kunnen lezen! Vertel het als je een doel hebt bereikt, de verleiding om iets te kopen hebt weerstaan, en plein public uit de kast bent gekomen als consuminderaar te midden van je yuppie-vrienden, je kind altijd uit zichzelf het licht uitdoet en jij trots bent dat je constante gezeur effect heeft gehad, en je het voor het eerst hebt aangedurfd een cadeautje 2e hands via Marktplaats te kopen voor een vriendin.

Voor anderen is het inspirerend te lezen wát je motiveert om het vol te houden, je koopneigingen te onderdrukken en wat voor tactieken jij hebt bedacht.

Voel je vrij en plaats een reactie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...