zaterdag 11 januari 2014

Zaterdag

Zo zeg wat gaven wij een geld uit deze week! De Belastingdienst kwam met een naheffing en onze minstens 10 jaar oude koelvriescombinatie gaf de geest. Eén keer knipperen met de ogen en we waren €1300 armer.

Het geintje van de Belastingdienst werd eind vorig jaar al aangekondigd en is te wijten aan onoplettendheid en naïviteit van onze kant. Het bedrag van de door ons afgekochte woekerpolissen hebben we bij de aangifte van dat jaar niet doorgegeven. Onze motivatie was dat we daar bij het uitkeren namelijk al enorm veel belasting over betaalden, dat ook omstandig werd aangekondigd door de woekerpolisboef, eh verzekeraar. Maar zo werkt dat niet. Er werd vooraf inderdaad al één en ander in gehouden maar achteraf wil de belastingdienst er ook nog een plasje over doen om de onterecht genoten voordeeltjes in de jaren dat je het bedrag opbouwt, weer van je af te pakken. Moet je maar niet de polis afkopen voor einde looptijd. Jammer genoeg, want je inleg (of wat er van overbleef) niet terughalen is in deze tijd geen optie meer, aangezien je polis zichzelf van binnenuit opeet als je niet uitkijkt. Nou ja, erg suf van ons, meer valt er niet over te zeggen.

Dat een minstens 10 jaar oude koelkast (denken we, hij hoorde bij het huis maar hoe oud precies weten we niet) gaat hemelen, komt natuurlijk helemaal niet als een verrassing en dat is waar we de buffer voor hebben. Dat dit op dezelfde dag gebeurt als die weinig opwekkende acceptgiro van de Belastingdienst vond ik dan wel een tegenvaller.

Een andere uitzoeken was nog niet eenvoudig. De koelkast kan in onze keuken maar op één plek staan en die plek is best smal, weet ik nu. De beschikbare breedte van 55 cm matcht niet met het merendeel van de aangeboden koelkasten die bijna allemaal 60 cm breed zijn. En zo kochten we nu dan weer hetzelfde best dure merk (L.iebherr) omdat die nu eenmaal wel koelkasten van 55 cm breed verkoopt. Waar ik wel heel blij mee ben, echt heel blij, is dat deze nieuwe koelvriescombinatie 'no frost' is. Nooit meer ontdooien! Dat scheelt geld want hoewel ik in theorie weet dat maandelijks ontdooien scheelt in energieverbruik, kwam de praktijk neer op iets heel anders. Namelijk pas ontdooien als de laden van het vriesvak alleen nog maar open gaan door grof geweld toe te passen. Het scheelt ook tijd en irritatie want als ik ergens een hekel aan had....

Over naar de wekelijkse kattenupdate (kattenhaters kunnen nu stoppen met lezen)...het gaat heel erg goed in ons kattenhuis. De houding van twee van de drie de bewoners op vier poten is aan het veranderen. De duidelijk te lezen tekstballon boven hun hoofd 'wat doe die indringer hier!*^&%^$?' is veranderd in 'onduidelijk wat ie hier doet, maar voor nu best oké.' Het lijkt alsof Moos en Smoes doorkrijgen dat meer katten niet betekent dat de stroom voer ineens minder wordt of dat er niet meer geknuffeld en gespeeld wordt. Dus glijden we heel langzaam in een ritme dat vertrouwd aanvoelt voor iedereen.

Smoes kan eindelijk weer ontspannen 


Daarbij scheelt het enorm dat Dibbes een slimme kat is die snel aanvoelt wat kan en wat niet kan en zich goed laat bijsturen. We pasten wat tips van de dierenarts toe en met effect. Ook las ik het boek 'Kattengeheimen' dat mij door een hier meelezende dierenartsassistente werd aangeraden. Heel verhelderend! Dan viel het ook nog allemaal reuze mee, want het kan allemaal veel erger uitpakken met de komst van een extra kat in je huis. Buiten wat geblaas en gekwetste ego's is er niet veel aan de hand geweest.

Vanmiddag slepen we de kerstboom naar de inzamelplek hier in onze gemeente en gaat ie in de hens! Elk jaar weer een leuk moment. En verder doe ik weinig, ik heb vanmorgen wat crackers gebakken en straks stort ik mij op de zaterdagkrant. Fijn weekend!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...