donderdag 23 januari 2014

Chaos

'T zou best leuk zijn om een foto te plaatsen van mijn huis op dit moment, de chaos is hier volledig. Alleen ik kan niet meer bij mijn camera, er staat een koelkast voor....die is uit de keuken weggegehaald in afwachting van zijn vervanger. De nieuwe moest echter worden opgespoord. Het bedrijf in België waar we de koelkast kochten besteedt de levering uit aan een transportbedrijf in Brabant dat de levering uitbesteedt aan weer een ander. Drie keer mochten we terugbellen om het verlossende woord te horen wanneer de levering zou plaatsvinden. Dat zou woensdag zijn, maar wanneer op de dag is prettig om te weten aangezien er hier ook andere dingen stonden te gebeuren.

Nadat de nieuwe koelkast inmiddels in Zaandam bleek te staan, brulde de meneer die hem zou komen brengen door telefoon dat hij 'geen oude rommel meenam', op M's vriendelijke vraag hoe ver van de voordeur hij de oude koelkast wou hebben staan, zodat hij hem zo de auto in kon schuiven. Oei. Maar ja, we hadden voor het bestellen expres een mail gestuurd of de oude koelkast zou worden opgehaald. Bij een bestelling bij een Nederlands bedrijf ga ik daarvan uit, omdat er een verwijderingsbijdrage is betaald, maar ik wist niet hoe dat met België zat. Afijn, gebeld met België die via Brabant Zaandam ging vermanen. Och, dit krijg je dus blijkbaar als je gaat voor de goedkoopste aanbieding waarbij met koeienletters staat aangegeven dat er geen verzendkosten worden berekend.

Ondertussen gaat het klussen vrolijk door. De twee deuren zijn opgeknapt en hangen en inmiddels is M. bezig met het halletje. Het wordt geverfd en er komt een kast voor de sjaals/handschoenen/mutsen/sportschoenen en voetballen die er eeuwig rondzwerven. Ook sloopte hij de vloer eruit en legt hij nu (ik schrijf dit stuk met op de achtergrond rustgevende zaaggeluiden) een laminaatvloer. Maar mooi dat het wordt!

Dit zijn typische klussen die al 7 jaar op ons wachten. Toen we in dit huis trokken, deden we het hoognodige schilderwerk en besloten we de rest te doen na de verhuizing. Alleen toen werd ik ziek en bleef ik ziek en alle aandacht ging naar het leven door laten gaan. Nu ik aan het opknappen ben en zelf vaker boodschappen kan doen of iets in het huishouden, komt er meer ruimte om te klussen en al dat achterstallige onderhoud en opknapwerk te doen.

Enerzijds gebeurt dat zo budgetvriendelijk mogelijk. De kast voor in de hal wordt gemaakt van bij elkaar gesprokkeld hout, afkomstig van eerdere kasten/planken/spullen. Likkie verf erover doet vast wonderen. Anderzijds kunnen we heel impulsief ineens onze plannen aanpassen. We gingen het laminaat voor in de hal kopen en vrij plotseling bedachten we dat we deze vloer ook wel konden doortrekken naar de woonkamer en keuken. Zo is straks alles één geheel.

Die kostenpost is op geen enkele begroting te vinden. Dus wie denkt dat ik als een ijzeren dame altijd tot 10 jaar vooruit plan: Dat doe ik ook en omdat ik dat doe is er ruimte voor impulsief gedrag. Ik weet precies of er ruimte is en waar de ruimte zit.  Ik ben geweldig goed in plannen maken en kan ze ook geweldig goed allemaal weer omgooien ;-).

Wat nu op de vloer ligt is helemaal door. Het is een parketvloer die geschuurd en gelakt moet worden, een klus waar we gigantisch tegenop zien. Huis leeg maken, schuren, lakken, minimaal 2 nachten elders logeren, katten die verkast moeten worden. Met maar 1 toilet op de benedenverdieping en een trap in de huiskamer kun je ook niet bepaald zeggen dat je tijdens het klussen dan maar even boven gaat wonen. Laminaat lijkt een veel relaxtere oplossing, huiskamer in 2-en verdelen, meubels opschuiven en klikken maar. Als we gaan voor goede kwaliteit zijn we dan voor jaren van het gelazer af, in tegenstelling tot een houten vloer die dan na een paar jaar weer gelakt moet worden.

Nu dus maar wachten op een goede aanbieding of 'de laminaatweken' bij een klusgigant. Want zó op de centen ben ik dan ook weer wel....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...