zaterdag 23 november 2013

Zaterdag

Deze week ging ik voor de verlenging: net toen ik dacht dat de verkoudheid over was, kon ik die emmer weer onder mijn neus hangen. Balen! Jammer genoeg heb ik daardoor de schaatswedstrijden van S. gemist. Twee uur in een ijskoude schaatshal leek me geen goed idee met zo'n verkouden hoofd.

Het was dus een rustige week. Ik deed weinig, af en toe een wasje draaien en verder vooral bankhangen. Wel gingen we even met onze kat Dibbes naar de dierenarts voor nacontrole. Zijn oogoperatie is nu 5 weken geleden en we wilden graag zeker weten dat alles goed geneest. Zijn rechter ooglid hangt soms wat. De dierenarts was meer dan tevreden en vertelde dat het een paar maanden kan duren voordat het helemaal genezen zal zijn. Ook kan zijn rechteroog altijd wat meer blijven hangen, gezien de ernst van de aandoening. Het weefsel was daar zo verdikt dat het snijwerk moeilijk ging. De kat zelf wekt overigens een zeer tevreden indruk, los van de dag dat we naar de dierenarts moesten, toen heb ik hem weer gedrogeerd. Het blijft een straatkat met een verleden en zonder drugs laat hij zich niet in een mand stoppen. In de avond moest hij even afreageren en zagen we wat mepwerk tussen de katten maar later kroop hij lekker tegen me aan in bed en was alles weer goed.

Ik deed een grote bestelling bij de biologische toko deze week. Ze werken daar met staffelkorting en ik kocht voor een half jaar vooruit (schat ik zo in). Ik weet niet of ik de berichten over de horrorwinter moet geloven. Wel is het zo dat als er sneeuw ligt, ik moeilijk in de stad kan komen. En juist daar komt al het biospul vandaan. Ook is het zo dat ik - omdat ik geen brood meer mag eten -  echt genoeg alternatieven in huis moet hebben, een goede voorraad geeft me een rustiger gevoel.

Deze week heeft M. samen met zijn vader de achterkant van het huis geverfd. In eerste instantie zou dit in het voorjaar gaan gebeuren. De toestand van het schilderwerk was aan de achterzijde op de eerste verdieping echter zó slecht dat er als de sodemieter verf is gekocht en hulp is geronseld. Nu merken we de gevolgen van het feit dat we de afgelopen jaren door mijn ziekzijn wel wat anders aan ons hoofd hadden. Onderhoud heeft niet de prioriteit als het normale huishouden al nauwelijks lukt. Op sommige plekken zag je het kale hout zitten. En dat zie je niet omdat we daar vrijwel nooit komen, we zijn geen regelmatige ramenlappers. Met het verhaal van Henderina in gedachten besloten we dat dit prioriteit had. Alle kozijnen vervangen kost een bom duiten! Gelukkig was het net een paar dagen droog achter elkaar en de temperatuur nog voldoende (weliswaar op 't randje) om te kunnen schilderen. Zaterdag in de namiddag begon M., zondag en maandag had hij hulp van zijn vader en in de middag was het klaar.

We gaan dit weekend even zitten en een lijst maken van wat er de komende jaren moet gaan gebeuren. Er moet in ieder geval een trap worden geschilderd en de vloer beneden moet opnieuw in de lak worden gezet. Maar er zijn wel meer klussen te verzinnen, zoals bijvoorbeeld het voegwerk van het huis. De basisbegroting voor volgend jaar is klaar, nu eens kijken wat de verschillende klussen gaan kosten, wat we zelf kunnen doen (ik schrijf dit wel zo makkelijk maar t is M. die het zal moeten gaan doen) en wat we niet kunnen doen en vooral in welke volgorde alles moet worden gedaan en wat we daarvoor aan geld opzij moeten gaan zetten.

Fijn weekend allemaal!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...