vrijdag 6 september 2013

Vriezerkoken en moestuin

Hoewel wij een bescheiden moestuin hebben, levert het toch wel wat aardige porties eten op. De afgelopen weken haalde we wekelijks 3 courgettes uit de tuin. Daarvan aten we behoorlijk wat op, maar op een gegeven moment ontstond er een courgette-achterstand. Die werd deze week opgelost met drie liter courgettesoep, waarbij ik meteen ook wat aardappelen uit eigen tuin verwerkte. Ook werden de bieten afgekookt en maakte ik een courgette-spekjestaart. De vriezer zit weer vol en we kunnen tot ver in de winter kiezen uit bietensoep of courgettesoep. Een fijn vooruitzicht!

Eerder waren er frambozen (veel!) en pruimen (6) en sinds vorige week bramen (een paar). Het is nog wachten op de druiven, die moeten nog even groeien. Vorig jaar waren ze nog te zuur, hopelijk zijn ze dit jaar goed eetbaar. Overigens zijn zure druiven uitstekend te verwerken in een druiven-carameltaart! Heel slecht maar wel lekker!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...