zaterdag 13 juli 2013

Vakantiegevoel

Met het heerlijke weer van vooral het begin van de week, was er weinig voor nodig om een heerlijk vakantiegevoel te krijgen. Het was de eerste week van de schoolvakantie voor S. en die vloog om. We zijn op de fiets naar het strandje geweest, gingen met Oma uit lunchen en hadden hier twee dagen twee vriendjes te spelen, terwijl ik onder de parasol lekker aan het lezen was. De treinreis naar Zandvoort ging helaas niet door. Ik schreef het al, ik ben vaak gammel en de dame naar wie ik toe zou gaan ook. Zij had een slechte nacht gehad en moest afbellen. Volgende keer gaan we het gewoon nog een keer proberen!

Deze week deden we zowaar een impulsuitgave. We hebben een donkerrode leren bank en tot nu toe vonden we geen kussens die daar mooi bij staan. We zagen een aanbieding bij de winkel waar we eerder een handgeknoopt tapijt kochten en binnen één minuut waren we om. Dat was dan wel een uitgave van € 100, maar wel één die een eind maakt aan het gelazer van telkens weer kussens kopen, die het net niet zijn.

Binnenkort gaan we op vakantie en ik wierp nog eens een blik op de vakantiebegroting. We komen ruimer uit dan verwacht, want ik heb meer boeken en dvd's verkocht dan verwacht. Tot nu toe staat de teller op € 300. Ik verwacht nog een paar betalingen, maar die reken ik niet meer mee. Dat zie ik wel na thuiskomst. € 300 lijkt misschien niet veel als ik het vergelijk met sommige bedragen die ik op andere blogs voorbij zie komen, maar voor boeken krijg je nu eenmaal minder. We hebben geen dure designkleding of schoenen/laarzen/sieraden die we verkopen, ik denk dat dat sneller loopt. Die € 300 heb ik bij elkaar gesprokkeld door telkens € 2 of € 3 over te houden aan een verkoop.

Dit weekend zijn we allemaal opgesplitst. M. is naar North Sea Jazz tot en met zondag. S. is vanochtend opgehaald door opa en oma en gaat morgen met M. mee naar North Sea. Ik krijg bezoek van een vriendin die hier blijft logeren.  Ik heb gisteren al gekookt, dus ik hoef me straks alleen maar met het bezoek bezig te houden. Hoewel ik vroeger kampioen multitasken was, kan ik nu niet meer koken en kletsen tegelijk.

De vele reacties en mails die ik kreeg naar aanleiding van het verhaal van Luccy (ma-wo-vrij), bevestigde mijn vermoeden dat er veel vraag naar is om te lezen hoe mensen schulden (anders dan de hypotheek) aflossen. Ik ben daarom heel blij dat ik jullie kan vertellen dat er opnieuw iemand zich bereid heeft verklaard om haar verhaal hier te komen doen. Dat vergt wat tijd en voorbereiding en tussendoor ga ik op vakantie, dus dat zal ergens de tweede of derde week van augustus gaan worden.

Het feit dat Luccy ook schulden heeft afgelost waarvoor zij niet aansprakelijk was, wekte hier en daar verbazing en onbegrip, terwijl anderen dat juist wel begrepen. Vaak zijn situaties niet zwart-wit. Niet altijd krijg je gelijk, ook al heb je gelijk. Ik heb zelf in mijn omgeving gezien hoe schuldeisers druk uit kunnen oefenen op de achtergebleven partner, ook al had die niets met de schulden te maken.

Er kan soms meer energie gaan zitten in het proberen om mensen van je af te schudden en je gelijk via de rechter te krijgen. Daarom triggerde het verhaal van Luccy mij zo. De situatie nemen zoals deze is en gaan aflossen, daar heb je veel kracht voor nodig. Het leven is nu eenmaal niet eerlijk. Soms wordt je geconfronteerd met schulden die je niet veroorzaakt, met ziekte of ontslag...Je verzetten tegen onrecht kan soms meer kosten dan meegaan met de stroom. Dat betekent niet passief maar alles over je heen laten komen maar een situatie ombuigen naar een uitgangspunt dat beter is voor jou. Je situatie verbeteren - ook al veroorzaakte je niet de problemen - kan veel positieve energie op gang brengen.

Fijn weekend!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...