woensdag 3 juli 2013

Cadeaus, medicijnen, vakantieinkopen en aflossen van schulden....

Deze tijd van het jaar is wat rommelig. S. gaat alleen vandaag en morgenochtend nog naar school en dan begint de zomervakantie. De afgelopen weken ging hij op kamp, had hij examens voor judo, was het voetbalseizoen eigenlijk afgelopen maar werd er volop getraind met zijn nieuwe team. Best rommelig dus.

Zelf zit ik al weken niet goed in mijn vel. Dat vertaalt zich nu naar keelpijn, verkoudheid en een totaal gebrek aan energie. Zwemmen sloeg ik daarom maar over deze week en ook de fysio bleef maar bij één keer. In plaats daarvan hang ik op de bank en kijk ik naar opgenomen thrillers. Soms zitten daar echte missers tussen. Ik keek naar een aflevering van Murdoch Mysteries wat zich rond 1880 afspeelt. Dat daarin een vrouwelijke lijkschouwer speelt vond ik al eigenaardig, maar toen deze dame in een park ging zoenen met de hoofdrolspeler, de rechercheur, brak mijn klomp. ´We moeten het over voorbehoedmiddelen hebben´   zei ze hijgend waarop hij antwoordde ´wat ben je modern! Ik weet dat ten tijde van Alletta Jacobs eind 19e eeuw over voorbehoedmiddelen gepraat werd maar het lijkt me toch hoogst onwaarschijnlijk dat je toen als ongetrouwde vrouw zomaar kon gaan liggen rollebollen in het park!

Over naar geld dan maar want daar hebben we het hier over. S. kwam thuis met een mooi rapport en kreeg van ons een voetbalshirt (uitshirt Brazilie kanariegeel). Ik vind er zelf geen klap aan maar hij is er héél blij mee. Ik heb hier toch echt wat discussie met M. over gevoerd en begrijp inmiddels dat jongens van 11 (en mannen van 40+) dol zijn op voetbalkleding van alle clubs die bewonderd worden. Dat Brazilëshirt kochten we ruim een half jaar geleden via internet. M. houdt regelmatig bij wanneer er voetbalkleding in de aanbieding is en zo waren we heel goedkoop uit.

We doen dit vaker, ruim op voorhand iets kopen. Eind vorige week arriveerde een keeperstenue dat bedoeld is voor volgend jaar. Ook dat was een mooie aanbieding en ligt dan nu te wachten in de kast tot hij het past. Dat geven we dan met de feestdagen denk ik.

Ook gaf ik geld uit aan de zwerfkat. Ik kocht een ontwormingstablet voor hem en een probioticakuur om zijn immuunsysteem wat op te krikken.Ik hoop dat zijn darmen hierdoor wat beter gaan werken en hij in staat zal zijn om meer voedingstoffen uit het eten te halen. En nu maar hopen dat de kat zelf het verband legt tussen zich beter gaan voelen en hier langs komen. Inmiddels ben ik wel zover dat ik een paar dagen geleden een soort van kopje van hem kreeg (met hoog ruggetje langs mijn benen strijken) en gaf ik hem vandaag een aai over zijn kop toen ik hem zijn eten gaf. Hij schrok wel maar rende niet weg. Morgen weer een aai en dan verwacht ik overmorgen een kat die ligt te rollen en zijn buik aanbiedt, haha as if!  De medicijnen worden trouwens via het eten toegediend en worden zonder problemen naar binnengewerkt. Gelukkig maar want bij elkaar kostte dat € 30!


De vakantie nadert en we gaan 2 weken weg. Ik ben al weken bezig met elke week als ik de boodschappen doe, iets extra's te kopen. Veel zaken zijn behoorlijk duur in Frankrijk of minder goed verkrijgbaar (zoals amandelmeel, nooit gezien in Franse supermarkt) en nemen we dus van huis mee. Door een basisvoorraad mee te nemen van koffie, thee, rijst, pasta, kruiden en zo, hoeven we daar eigenlijk alleen verswaren in te slaan, dat scheelt. Vroeger zou ik dit nooit hebben gedaan maar nu doe ik het toch echt om te uit te komen met het vakantiebudget.

Herinneren jullie je nog het aflosverhaal van Luccy? Dat was de gelukkige dame die haar hypotheek volledig heeft afgelost. In haar verhaal kwam zijdelings ter sprake dat zij jaren geleden na het verbreken van haar relatie geconfronteerd werd met een schuld van in totaal 50.000 gulden van haar toenmalige vriend. Ook die schuld werd volledig door haar afgelost. Gefascineerd als ik werd door deze vrouw met blijkbaar een enorm doorzettingsvermogen, vroeg ik haar of ze ons ook het verhaal over het aflossen van die schuld wilde vertellen. En ze zei ja! Ik heb haar geïnterviewd en ben nu bezig met de uitwerking. Het wordt een verhaal in drie delen en ik verwacht dat jullie het volgende week kunnen gaan lezen.

Tot zover!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...