woensdag 12 juni 2013

Zwemabonnement

Nu mijn gezondheid zo vooruit gaat, ben ik begonnen met een revalidatieproces bij een fysiotherapeut. Met haar werk ik in eerste instantie aan herstel van balans en coördinatie. Op een later moment beginnen wij met spier- en krachttraining en verbeteren van de conditie. Zelf probeer ik ook te werken aan de conditie door regelmatig te wandelen. Nu heb ik al een tijd het gevoel dat daar geen vooruitgang in zit. Dus bedacht ik me, kan ik beter gaan zwemmen. Een geweldige manier om alles te trainen zonder kans op blessures.

Dus fietste ik afgelopen maandag naar het zwembad. Wel een beetje met de bibbers in de knieën want de laatste keer dat ik ging zwemmen liep niet leuk af. Nog niet bewust van de ME dacht ik even mijn conditie te trainen en ging een half uur zwemmen. De schokgolven die daarna door mijn spieren trokken en de helse pijnen die ik er aan overhield, hebben toch wel voor een fout ankerpunt gezorgd.

Hoe anders was het maandag! Ik zwom in een rustig tempo en genoot. Mijn lichaam reageerde normaal en na het zwemmen voelde ik me moe, lekker moe. Dat smaakt naar meer! Nu zag ik op de website dat je meerbadenkaarten kunt kopen. Dat is voordeliger dan een los kaartje, dat per keer € 4,85 kost. Daarbij komt dan ook nog 30 cent voor een kluisje. Een 25-badenkaart scheelt, maar dan ben ik op jaarbasis nog altijd € 391,- kwijt, uitgaande van twee keer per week zwemmen. Best veel geld!

Er is nóg een mogelijkheid: een persoonlijk abonnement nemen. Voor € 82,- per jaar heb ik een seizoensabonnement in een openluchtzwembad hier 15 minuten vandaan. Daar kan ik dan 'gratis' zwemmen. Ik kan met dit abonnement het hele jaar door ook zwemmen in het binnenzwembad hier 5 minuten vandaan, dan kost me dat naast de eenmalige kosten van het abonnement, € 1,- per keer. Een rekensom leert mij dat als ik uitga van twee keer per week zwemmen, met deze optie € 186 per jaar kwijt ben. Bijkomend voordeel is dat ik deze zomer dan lekker met Sem naar het openluchtzwembad kan gaan en alleen voor hem toegang hoef te betalen.

Veel voordeliger dus! Nu de volgende vraag, waar haal ik zo snel € 82,- vandaan? In augustus ben ik jarig en ik mag van mijn moeder altijd zelf uitzoeken wat ik wil hebben, voor een bedrag van € 100,-. Moedertje gebeld of ik nu alvast mocht doen dat ik jarig ben en dat was goed. Helemaal blij. Het abonnement is een mooie stok achter de deur en het voelt goed dat ik nu zo ver ben dat ik weer kan zwemmen. Op naar een mooi en goddelijk afgetraind lijf met een top conditie!
al zal dit lijf wel niet haalbaar meer zijn vrees ik....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...