dinsdag 18 juni 2013

Controleer je energieverbruik

Eind december geven altijd wij de meterstanden door en dan krijgen we na een tijdje een afrekening.  De afgelopen jaren kregen wij elke keer een bedrag terug, doordat we de verwarming een paar graden lager zetten en minder lang douchen . Dat werd wel steeds minder want het geschatte verbruik kwam steeds dichter in de buurt van het werkelijke verbruik.

Met zo'n strenge winter achter de rug kan de afrekening flink tegenvallen. Daarom bekeek ik op de site van onze energieleverancier onze gegevens. Tegenwoordig kun je makkelijk tussentijds meterstanden doorgeven en krijg je meteen een melding of je voorschotbedrag te hoog of te laag is. Het viel me mee. Weliswaar is er meer gas verbruikt, maar ook weer minder stroom. Het heft elkaar net op en met het huidige voorschotbedrag komen we niet in de problemen.

Als het anders was geweest, zou ik met één druk op de knop het voorschotbedrag hebben kunnen verhogen. Liever vanaf nu per maand een tientje meer betalen, dan achteraf een groter bedrag ineens te betalen.

Weet jij of je heel veel meer hebt verbruikt? Controleer het eens! Hup duik die meterkast in en zoek het uit! Voorkom nare verrassingen!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...