zondag 12 mei 2013

Vakantie, snot en zwerfkatten....

In de Spaarcentjemail vond ik naast 180 spamberichten en 3 gewone mails van blogpenvriendinnen (bestaat dat woord?), ook wat mails van ongeruste lezers die zich afvroegen waarom het hier zo stil was. Ik was weg. Nu weer terug. Zo dus. Ik heb nog weinig inspiratie om te schrijven, wel val ik met mijn neus in de boter deze week omdat er van alles te regelen valt. Bijvoorbeeld contact opnemen met De Volkskrant omdat ze eerst mijn abonnementsgeld van een verkeerde rekening probeerden af te schrijven (mijn telefoonnummer is niet mijn rekeningnummer). Na een telefoontje van mij hebben ze in ieder geval begrepen wat het goede rekeningnummer is. Maar ook daar kon niets worden afgeschreven omdat ik geen machtiging heb gegeven. Nee, ik heb inderdaad ook niets hoeven tekenen waarin ik een machtiging geef. Maar ze hebben dan maar wel meteen tijdelijk het abonnement stopgezet, stond erin een brief op hoge poten. En daar kom je dan achter als je je de hele thuisreis hebt zitten verheugen op de ochtend erna, als je lekker de zaterdagkrant gaat lezen. Niet dus.

Verder wat andere dingen die wat gedoe opleveren. Dus het ontspannen vakantiegevoel was meteen weg, als het er al was. Ik ging ziek weg en ben eigenlijk de hele week beroerd gebleven. Niet ziek genoeg om in bed te liggen maar wel beroerd genoeg om je vol te moeten gooien met aspirine om iets te kunnen gaan doen. Afijn, de dreigende voorhoofdsholteontsteking is de kop ingedrukt door veel te spoelen met lauw zout water (mooi consuminderhuismiddeltje dat geen cent kost...) en ik geloof dat vandaag de eerste dag is dat ik geen pillen hoef te slikken. Ook is het nu tien uur in de ochtend en ik heb nog niet mijn neus hoeven te snuiten, jeeehhhhhh!

Over naar geld. Het lijkt wel alsof Frankrijk (daar waren we afgelopen week) steeds duurder wordt. We gaven veel geld uit aan de boodschappen en dat terwijl we niets vreemds kochten en ik veel basisproducten zoals rijst en pasta gewoon van thuis had meegenomen. Niet dat we heel erg gierend de bocht zijn uitgevlogen maar we moeten nu ons de rest van de maand maar even heel netjes gaan gedragen.


Nog meer geld: sinds een aantal weken geven we twee zwerfkatten te eten (althans, ze zien er erg zwerverig en schurfterigachtig uit) en we hadden de huisoppassers instructies gegeven om eten buiten te zetten. Gisteren zag ik één van de twee katten. Hij krijgt wat meer vet op zijn botten. Toen ik naar hem toe liep om de buitenbak te vullen, rende hij hard weg, maar het resultaat (een volle bak blikvoer) was te aanlokkelijk om weg te blijven dus kwam hij terug. Wel moet ik overgaan op ander kattenvoer. Die verwende beesten van ons krijgen biobrokken maar met vier kater kunnen we dat echt niet betalen. We moeten maar zien hoe het loopt. Het plan is eerst bijvoeren en aanpappen, uitzoeken of ze echt bij niemand horen en zo nee: oplappen. Het motto is 'we zoeken ze niet actief op maar alles wat aankomt lopen en wordt geaccepteerd door de anderen, mag blijven'.

Tot zover. Nu eerst maar eens wat wassen draaien. De we natuurlijk als echte consuminderaars aan de waslijn hangen en niet in een droogtrommel, die we niet eens hebben...


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...