dinsdag 30 april 2013

Vrijmarkt

Door alle berichtgeving over de kroning van vandaag, raakte de vrijmarkt bijna ondergesneeuwd. Je las er weinig over. Ook mijn gemeente had niets te melden, niet dat het niet doorging, ook niet dat het wel doorging.  Een beetje stress kreeg ik daar wel van, aangezien er onder de trap een ongelofelijk grote stapel staat met troep die mijn huis uit moet euh met spullen die verkocht gaan worden....

Groot was de opluchting toen ik in ons IJsselmeerstadje in het centrum overal afgeplakte en afgebakende verkoopplekken zag. De vrijmarkt gaat door. Het plan is simpel: om half 7 vanmorgen werd die stapel troep het huis uitgedragen en die zien we nooit meer terug. M. bracht met de auto de spullen naar een hopelijk goede plek (dat weet ik nog niet op het moment dat ik dit schrijf) en wat er niet verkocht wordt, blijft in de auto en gaat linea recta naar de vuilstort en kringloop. Dat M deze week niet meer vrij is en dat we als hij vrij is op vakantie zijn, vergeet ik voor het gemak maar even. IK WIL DIE TROEP NIET MEER IN HUIS.

Kijken naar wat er weggaat, is best leerzaam. Nu weet ik bijvoorbeeld dat ik nooit meer waxinelichtjeshoudertjes moet kopen. Want als ik ze koop, staan ze toch in de weg. Ik steek er hooguit in het begin van de herfst drie aan en de overige zestien staan werkeloos in de kast, hopend op betere tijden. Zo weten we nu ook dat we met een gezin van 3 personen met een paar ovenschalen makkelijk uitkomen. Ik moet leren gewoon in de toekomst ferm nee!! te zeggen tegen iedereen die zijn zooi wenst te dumpen in dit huis.

Voor iedereen een fijne dag gewenst, hoe je dit ook viert. Ik hoop op een rustige dag, voor mij geen oranjegekte. Wel vind ik het bijzonder om de kroning van een nieuw staatshoofd mee te maken, dus ik ga wel even kijken.

En jij? Aan de buis geplakt of ga je de vrijmarkt op?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...