dinsdag 16 april 2013

Vreemde logica

Vrijdag gingen we op stap om gordijnrails te kopen. De bestelde gordijnen lagen inmiddels al klaar in de slaapkamer dus het werd tijd de boel op te hangen. Aangekomen bij de Pr.axis zagen we dat er een aanbieding voor tuinplantjes was: 5 voor € 10. We pakten wat planten, grepen de gordijnrails en liepen naar de kassa en daar begon het gelazer.

U heeft vaste en eenjarige planten door elkaar mevrouw.
Ja, en?
Dat mag niet. Het is of 5 vaste planten of 5 éénjarigen voor € 10. Voor wat u heeft gepakt (3 eenjarigen en 2 vaste plantjes) betaalt u € 2,49 per plantje.
Dat stond niet op het bord en bovendien stond alles door elkaar.
Toch is het zo mevrouw. Dit is € 12,50 bij elkaar en geen € 10.
Maar wat is daar de logica van. Het maakt toch niets uit. Los hebben die planten toch ook dezelfde prijs?
Het is of 5 vaste planten of 5 éénjarigen voor € 10. Voor wat u heeft gepakt (3 éénjarigen en 2 vaste plantjes) betaalt u € 2,49 per plantje.
 
En dan nog verbaasd zijn als blijkt dat ik ze dan niet wil. Het meisje kon me niet uitleggen wat de logica was. Alle losse plantjes kosten € 2,49 het nu eenjarig was of vast. De aanbieding was 5 voor € 10 en dan toch volhouden dat ik of 5 vaste planten moest kopen of 5 eenjarige planten.

M. bracht de planten terug en ik rekende de gordijnrails af. Achteraf heb ik daar spijt van. Ik had gewoon moeten zeggen dat ze het heen en weer kon krijgen en naar de overkant moeten lopen waar de G.AMMA zit, hopend daar minder stupiditeit aan te treffen. Maar goed, dat is achteraf een koe in de kont kijken. De gordijnen hangen, da's wel fijn. En prompt versliepen we ons op de zaterdagochtend zodat de mannen hollend naar het voetbalveld gingen.....

Dat we daarna doorreden naar het tuincentrum en daar wat plantjes kochten vertel ik hier niet. En zeker niet dat we spontaan ook een parasol kochten. En ik vertel ook zeker niet dat ik daarna buikpijn kreeg omdat ik ging nadenken wat we allemaal al uitgaven deze maand, ook al hebben we het en is alles enorm opgeknapt. En ook al hadden we de parasol nodig want de vorige is overleden en voor je het weet is het 20 graden. Afgelopen zondag dan wel niet maar binnenkort toch zeker. Dat vertel ik allemaal niet. Sommige dingen houd ik lekker voor mezelf.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...