vrijdag 19 april 2013

Onderhandelen

Wie op zijn geld let en wil bezuinigen, kan niet alleen schrappen en beknibbelen maar ook onderhandelen. Tenminste als dat lukt. Mij lukt dat nooit zo. Ik ben geen onderhandelaar. Wel ben ik adrem, goedgebekt en in het bezit van veel zelfspot en humor maar blijkbaar  heb je meer nodig om te kunnen onderhandelen.

Nu wij al jaren bezig zijn met consuminderen is de rek er wat uit. De gemakkelijke winstpunten van het begin zijn gescoord, en nu? Wij zijn terecht gekomen op een punt waarbij we regelmatig afwegen of de balans doorslaat naar vrekkig of niet en of we dat wel willen. Juist door eerder gemaakte bespaarkeuzes, zijn we nu soms in staat om te kiezen voor luxe, zoals het krantenabonnement waar ik gisteren over schreef.

Neemt niet weg dat als het besparen eenmaal onder je huid is gaan zitten, het niet zomaar meer vertrekt. Hoewel ik heus niet altijd en overal het onderste uit de kan wil halen, wil ik wel leren om te besparen op grotere uitgaven door de prijs ter discussie te stellen. Deze week heb ik daar flink mee geoefend.

De eerste les die ik mezelf gaf was bij de H.EMA. Ik bracht de ophanghaken terug die bij de door ons bestelde gordijnen waren meegeleverd. Vorige week betaalden wij € 400 voor slaapkamergordijnen. Toen ik gisteren naar de balie liep, zag ik een groot bord hangen: NU 20% KORTING OP ALLE GORDIJNSTOFFEN!!. "Sodeju, da's vette pech was mijn eerste gedachte. En mijn tweede gedachte was: "je gaat je mond opendoen en wel NU!". Zonder enige moeite kreeg ik binnen een minuut € 80 in mijn handen gedrukt!
€ 80!!!

Wat deed ik nou helemaal? Ik kwam aanlopen en zei lachend (dat was cruciaal volgens mij) dat ik bijna verschrikkelijk de pest in zou krijgen omdat ik net voor € 400 aan gordijnen had gekocht en er nu een aanbieding is. En dat was voldoende, blijkbaar.

Dit ga ik vaker doen! Thuis lag er een aanbieding in de brievenbus van het Energiecollectief van de Consumentenbond. Dat ze mijn NEE-NEE sticker negeerden vond ik voor een keertje prima. De aanbieding was namelijk beter dan wat ik nu betaal bij Greenchoice. Dus mailde ik naar Greenchoice, vertelde wat de aanbieding is en vroeg om een passende offerte. Indien ze daar niet aan tegemoet komen, stappen we over.

Het blijkt weer: alle begin is moeilijk en de enige manier om iets te leren is om het te doen.

Ben jij van nature net als ik een schijterd met onderhandelen of ben je een geboren pingelaar?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...