donderdag 18 april 2013

Gemis van een krant

Eind vorig jaar heb ik ons krantenabonnement opgezegd, een besparing van € 28 per maand. Omdat ik persé € 500 per maand wil aflossen, ging dat ten koste van een aantal dingen, onder andere het lezen van een krant. Sindsdien kochten we de krant op zaterdag en lazen die van voor naar achter en van achter naar voren.

Van mijn voornemen om het nieuws op internet te lezen, kwam weinig terecht. Je kunt de krant via twitter volgen en dan aansprekende koppen openklikken en lezen. Dat werkt dus niet voor mij. Ik kom er achter dat ik nooit koppen scan om te bepalen of ik iets wil lezen, maar dat vooral baseer op de eerste alinea. Dus dat was veel openklikken voor niets en toch miste ik heel veel omdat de kop blijkbaar niet aansprekend genoeg was geweest.

Dus las ik de krant alleen op zaterdag. Je krijgt dan een nogal eenzijdig nieuwsbeeld. Zaken die ik door de week had gemist, werden in de zaterdagkrant nog eens uitgediept maar soms ontging me dan de oorzaak van de hetze. Ook besefte ik me hoezeer ik uit de krant put voor inspiratie voor het blog. Al krant lezend val ik van de ene in de andere verbazing, verontwaardiging of wat voor opborrelende emotie dan ook, wat ik goed kan gebruiken voor mijn stukjes.

Kortom ik miste de krant. De krant miste mij ook en dan vooral mijn geld. De eerste aanbieding om terug te komen, sloegen we af. Wij hapten niet ook al zouden we 40 % korting krijgen. Nu heb ik daar natuurlijk spijt van. Na de tweede aanbieding gingen we wel overstag. Ik heb natuurlijk uitgerekend of het eruit kan, en ja dat kan. Op de één of andere manier komen we dit jaar ruimer uit dan vooraf voorzien. Ging mijn uitkering omlaag, het salaris van M. ging omhoog door de nieuwe regels met ingang van 1 januari. Ook krijgt hij met ingang van deze maand salarisverhoging, wonderlijk genoeg en niet door ons verwacht, gezien de crisis in de autobranche waar hij werkt.

Weer een krant dus. Dit keer voor € 23,50 per maand. Bovendien krijgen we er de drie series van The Killing bij die ik al eerder heb gezien en dus onmiddellijk weer verkoop. Houden we er nog iets aan over ook. Ik sloot een jaarabonnement af. Voor twee jaar kon ook, maar doen we niet. Ik kan wel een jaar vooraf financieel overzien maar geen twee jaar. Misschien werk ik dan wel weer en hebben we het dan juist krapper, mijn uitkering is best riant.

Vanaf donderdag ligt de krant weer op de mat en is het weer zoals vertrouwd: bij het ontbijt een krantje, van papier. Wat een luxe.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...