dinsdag 26 maart 2013

Verjaarspartijtje

Elk jaar is het best een uitdaging om iets leuks te verzinnen voor het verjaarspartijtje van Zoon. Sommige ouders zijn heel creatief, ik lees wel eens dat mensen een speurtocht in huis doen met in elke kamer andere spellen en opdrachten. Of alle kinderen doen braaf alle spelletjes die van te voren zijn uitgedacht. Ons lukt dat niet zo. Ooit tijdens het eerste verjaarspartijtje zijn we zo verschrikkelijk de mist in gegaan met een verkeerde inschatting van wat (volgens ons) leuk was en wat kon, dat we daarna altijd wat huiverig voor partijtjes zijn gebleven. Dat ik tijdens dit eerste partijtje één van de gasten voortijdig naar huis moest brengen wegens niet te hanteren wangedrag en ik dat kind krijsend en huilend afleverde bij de ouders (dat kind dan hè, niet ik) heeft een diepe deuk in mijn zelfvertrouwen als entertainer geslagen.

Wij kiezen het liefst voor activiteiten buitenshuis, onder meer omdat dit qua energie beter te behappen is voor mij. De kinderen worden hier wel ontvangen, we duwen er wat lekkers te eten en te drinken in, dan gaan ze met Meneer Spaarcentje en hulptroepen een paar uur weg. Bij terugkomst duw ik er weer wat eten en drinken in en dan is het weer klaar.

Na theaterbezoek, filmvoorstellingen en museumbezoek was het dit jaar de wens van Zoon te gaan zwemmen. Leuk, vooral voor 11-jarigen met teveel energie, dus een prima idee. Hoewel het niet de opzet was, bleek dit het goedkoopste partijtje ooit. Wij hebben meestal een budget van maximaal € 100. Eerst vond ik dat belachelijk veel maar na een paar partijtjes weet ik dat je dat zo uitgeeft zonder heel gek te doen. Naar een 3D film gaan met 7 kinderen en 2 begeleiders met in de pauze wat te drinken en te happen, dat is al € 100. Zoon gaat wel eens naar partijtjes waar ze gaan karten of lasergamen en die ouders zijn dan vast het dubbele kwijt. Dat hebben we niet en dat geven we dus ook niet uit.

Wij  gaven voor het partijtje dit keer iets minder dan € 70,- uit:
€ 37 toegang zwembad
€ 16  ijsjes en wat te drinken voor Meneer Spaarcentje en Opa.
€ 15 eten en drinken

Vooral op eten valt te besparen als je alles zelf voorbereid. Ik bakte chocolademuffins, kocht geen voorgesneden gourmetschotel zoals je die nu overal in de winkels ziet liggen maar maakte zelf gehaktburgers, maakte pannenkoekenbeslag, klutste wat eieren en maakte verschillende dipsauzen waarvoor ik niets speciaal in huis hoefde te halen. Eigenlijk het enige dat ik speciaal kocht voor dit partijtje was wat chips, gehakt en wat Turkse broden. De rest had ik allemaal al in huis. Dat is het voordeel van een goede voorraad en altijd alles zelf maken.

Het partijtje zelf was zeer geslaagd. Om de kinderen hier in huis ook afleiding te geven, haalden we het keyboard uit de muziekkamer. Zo zat de ene helft nog aan de muffin en kon de andere helft zich lekker uitleven op één plek zonder heen en weer te rennen en te gillen en met ballen te gooien want dat schijnt heel erg leuk te zijn voor jongens....

We hebben het weer gehad, iedereen vond het leuk en zelf had ik dit keer geen gevoel van paniek of totale mislukking achteraf. Dit was voor iedereen gewoon een heel leuk partijtje.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...