vrijdag 15 maart 2013

Spijbelen

Eigenlijk stond er een recensie vandaag gepland, maar ik heb het boek nog niet uit. Tja, dan valt er weinig over te schrijven. Nou ligt het wel een beetje aan het boek, dat ik het nog niet uit heb: kleine priegel letters waardoor ik maximaal een kwartier kan lezen en dan is het klaar. Ook is de concentratie op het moment niet zo. Ik ben moe en het is vol in mijn hoofd. Maar omdat ik de recensie wel al had aangekondigd afgelopen zaterdag, voelt het een beetje als spijbelen.

Die vermoeidheid komt enerzijds door het gesprek dat ik deze week met de arbeidsdeskundige had, anderzijds is het ook vol in mijn hoofd door de tijd van het jaar. Dit is een drukke periode en veel rek zit er nog niet in bij mij. Regelmatig leid ik aan zelfoverschatting van wat ik allemaal weer kan doen en ben ik na jaren van niets doen ook gewoon vergeten hoeveel tijd bepaalde zaken in beslag nemen. Dus lag ik gisteravond met de tong op de knieën en ga ik vandaag helemaal niets doen.

Het gesprek met de arbeidsdeskundige verliep goed. Wel is het feit dat ik iemand van het U*V aan de telefoon heb gehad goed voor nachten slecht slapen (ervoor en erna). Ik ervaar dat nu eenmaal als enorm spannend. Maar goed, de uitkomst was ook dit keer dat werken voor nu niet aan de orde is. Wel werd ook nu weer aangegeven dat ze graag willen meedenken en meehelpen in de toekomst om me weer aan het werk te krijgen. Ik heb laten vallen dat ik overweeg iets met budget- en bespaarcoaching te doen en daar werd zeer enthousiast op gereageerd. Omdat er veel vraag naar is én omdat ik dit goed vanuit huis zou kunnen opbouwen. Ik zou dus een bijdrage in de opleidingskosten kunnen verwachten.

Verder gaven we ook deze week weer meer geld uit. Hier in huis gaan alle kamers een andere functie krijgen. Zoon wordt groter en heeft behoefte aan meer ruimte. De enige flink grote slaapkamer is onze slaapzolder. Daar mag hij naar toe verhuizen. Wij vertrekken (met bloedend hart) naar de muziekkamer en de muziekinstrumenten  vertrekken naar Zoons oude slaapkamer.

Voordat dit kan, moet eerst de ruimte waar wij in gaan slapen geverfd worden. Hoewel de kamer geschilderd is toen wij dit huis 5 jaar geleden kochten, weet ik nu niet meer wat ons bezielde om die kleuren uit te zoeken. In mijn hoofd leek het heel aardig bedacht, maar in de praktijk pakte het niet mooi uit. Om een beetje vrede te hebben met de situatie (we gaan er behoorlijk op achteruit qua ruimte) willen we wel een slaapkamer met fijne kleuren waar we blij van worden, dus sloegen we verf in met kleuren die wat minder dol zijn en wat meer rustgevend. Ook moet er een achterwand voor ons bed gemaakt worden. Als we bij het in bed stappen niet over elkaar heen willen kruipen, dan kan het maar op één manier neergezet worden.  Daar loopt langs de wand een brede overkapping voor de buis van de hete lucht verwarming. We zouden dus niet met de kussens tegen de muur een boek kunnen lezen. Meneer Spaarcentje gaat een achterwand maken die tevens kast is, zodat we én ergens tegen aan kunnen leunen én die ruimte niet kwijt zijn maar kunnen gebruiken als opslagruimte.

Wanneer het grote klussen gaat gebeuren, weet ik niet. Ik ben wel het Grote Brein maar voer niets uit. Dus moet ik Meneer Spaarcentje en Zoon zover zien te krijgen dat ze de kwasten oppakken.

En die recensie, die houden jullie van me tegoed.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...