zondag 10 maart 2013

Ik kan het nog steeds!

Spaarcentje zit niet alleen op de centen maar kan ook heel goed geld uitgeven, nog steeds! Het grote verschil met vroeger is dat dit nu gebeurt met geld dat er is. Grappig genoeg kunnen wij ons nu met hogere lasten en veel minder inkomen, dingen veroorloven die voorheen niet mogelijk waren. En dat voelt goed!

Eergisteren bijvoorbeeld arriveerden onze biologische  vierseizoenendekbedden van kapok en scheerwol, ter vervanging van de oude troep die er op bed lag. Ik was al langer op zoek naar vervanging en toen ik bij Waschbaer een aanbieding voorbij zag komen, waarbij ik bij de aanschaf van drie stuks € 60,- uitspaarde was ik snel om. Evengoed was het een bedrag waar ik een beetje van in de kramp schoot. Een beetje dus, want het weerhield me niet. Dit zou ik in onze zogenaamd rijke tijd nooit hebben gekocht, gewoon omdat er geen spaargeld was. En slapen dat ik deed! Ik, de opper koukleum die normaal onder 4 dekens ligt, had het niet koud.

Verder kocht ik van mijn gespaarde zakgeld een mooie leren tas, die valt onder de categorie 'volslagen onzinnige aankopen', ook al is het dé tas. Maar het is van het zakgeld gekocht, dus mag het zinloos zijn. En blij dat ik ben met mijn zinloze uitgave!

De uitspattingen gingen door....van mijn kleedgeld kocht ik een bloesje en toen ik vrijdag in de namiddag thuis kwam, zat ik er wat doorheen. Voor 't eerst in jaren was ik twee uur achter elkaar de stad in geweest. Om dat te vieren, maar ook omdat ik te moe was om te koken, stelde ik Zoon voor dat we patat zouden halen. Meneer Spaarcentje was namelijk uit eten met een vriend dus wij gingen ook 'wild' doen. Zo glipte er op één dag bijna € 500,- door onze vingers. Nu dan maar weer over naar normaal....

Heb jij wel eens een uitspatting? Doe je dat van geld dat er is of zit je achteraf op de blaren?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...