woensdag 27 februari 2013

Slim kopen

Vorig jaar kochten we voor Zoon skeelers. Geen dure, want hij moest nog ondervinden of hij het wel wat vond. Voor € 25 kochten we skeelers, waaraan hij de helft meebetaalde. Al snel trokken we twee conclusies: het skeeleren was helemaal geweldig en de skeelers zelf waren drie keer niks. Goedkoop en ook echt duurkoop. Dat maakte niet uit, het was immers bedoeld om uit te proberen.

Dit weekend is hij jarig. Een grote wens van hem is om 'echte' skeelers te krijgen. In ieder geval skeelers waarvan de sluiting niet elke 5 meter los gaat. We hebben goed gekeken naar wat andere jongens dragen op de skatebaan en zijn al snel tot de conclusie gekomen dat 'echte' skeelers best duur zijn maar wel veel meer kunnen qua wendbaarheid en comfortabel skeeleren. Alleen hebben wij geen budget van € 150,- tot € 300,- voor een verjaardagscadeau. Wat nu?

Wij deden wat we altijd doen in een situatie dat de wensen groter zijn dan het budget: we zetten de computer aan en gaan naar M.arktplaats. Meneer Spaarcentje heeft 't tot een kunst verheven om gedurende langere tijd M.arktplaats in de gaten te houden of dat wat we begeren, wordt aangeboden voor een acceptabele prijs.

Na weken van loeren was daar dan dé advertentie van Roces Skeelers voor €15,-. Meneer Spaarcentje en Zoon gingen naar de verkoopster (ook nog hier vlakbij) om te passen en kwamen terug met skeelers die nog in de oorspronkelijke doos zaten. De verkoopster heeft er jaren geleden 300 gulden voor betaald en ze 3 keer gebruikt. Niet haar ding. Wel die van Zoon!

En hij maakt er al uitgebreid gebruik van natuurlijk. Hij had ze nu eenmaal al gezien en gepast en om ze dan weer in te pakken en pas op 3 maart te geven, vonden we wat flauw. Omdat de prijs zo meeviel, zijn er nog meer cadeaus gekocht waarvan hij nu nog geen weet heeft. Dus er is in ieder geval nog iets uit te pakken.

Het enige wat je voor deze tactiek nodig hebt is wat geduld. Gewoon elke dag even kijken of wat jij wilt hebben, te koop wordt aangeboden.....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...