zaterdag 26 januari 2013

Volgende week

Jammer genoeg is er minder schaatspret dan verwacht. Er zijn wat rondjes geschaatst op de sloot bij ons achter, maar daar bleef het ook bij. Ik heb een dubbel gevoel bij de sneeuw en de kou. Het levert prachtige plaatjes op maar we stoken ons een ongeluk en het dagelijkse leven is wat gecompliceerder, aangezien er in onze wijk niet gestrooid wordt. Ik was dus vooral aan huis gebonden deze week en dat was echt weer even wennen.

Wonderlijk genoeg leeft onze kat Moos helemaal op met dit weer. En dat is bijzonder. Heel bijzonder. Hij is namelijk enorm lui. Een te dikke, pardon: volslanke zwarte kater die beweegt alsof hij bejaard is, hoewel hij pas 7 jaar is.  Moos heeft de tijd en laat zich niet gek maken. Behalve als je hem onheus benaderd. En dat is snel gebeurd, want Moos heeft last van moodswings. Wat vandaag goed is, klopt morgen niet meer en dat gaat volgens een logica die bij ons nog steeds niet bekend is.

Moos slaapt veel en graag, bij voorkeur op zijn eigen kussen. In de zomer ligt hij onder de struiken in de schaduw. De enige beweging is een verplaatsing van het ene naar het andere plekje. En soms ziet hij zich genoodzaakt een kortstondige actie uit te voeren omdat een andere kat voorbij loopt. Dat kan natuurlijk niet. Moos is namelijk de baas. Niet alleen hier in huis maar ook in de buurt.

Eigenlijk is het een enorm onhebbelijke kat, besef ik me als ik dit zo schrijf. Toch is hij ook heel ontroerend, met zijn eigenaardigheden en luie karakter. Tijdens de kou en de sneeuw kunnen we een trekje van Moos zien dat hij normaal goed verborgen houdt: hij is speels. Als ik nu naar buiten kijk, dan kan het zomaar zijn dat ik hem zie spelen of rennen. Gaan de mannen schaatsen op de sloot, dan rent hij er achter aan. De sneeuw maakt iets in hem los en doet hem jaren jonger en tevredener lijken. Moos is helemaal geen kat maar een jong speels ijsbeertje in het verkeerde lijf.

Maar goed, dit is geen blog over huisdieren, dus terug naar besparen en geld! Wat kunnen jullie hier verwachten komende week?
  • een recensie van het boek 'Geld, gezin en geluk' (nu echt, was afgelopen week niet gelukt)
  • Geef jezelf consuminder les...
  • Hard rinkelende kassa's in reformwinkels
  • de loonstrook van januari
  • In het groot inkopen 

Fijn weekend!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...