vrijdag 18 januari 2013

Suf

Nu het zo koud is, let ik nog meer op ons stookgedrag. Ik leg handdoeken voor de voordeur om tocht tegen te houden, de gordijnen gaan dicht zodra het donker is en ik zorg dat de temperatuur in huis niet te laag wordt 's nachts. Ik heb ooit eens bevroren leidingen meegemaakt en dat wil ik nooit meer. Dat was weliswaar niet in dit huis, maar toch.

De sneeuw zorgt voor uitdagingen. In onze wijk wordt niet gestrooid. Als ik naar de stad moet, moet ik eerst met de fiets aan de hand de wijk uitlopen, voordat ik kan fietsen. Dan stap ik op en fiets via het park naar de stad. Zo deed ik woensdag. Terugkomend uit de stad, was ik in een goede stemming. Als ik terugdenk aan vorig jaar toen er sneeuw viel en nu, kan ik niet anders concluderen dan dat mijn leven er 100% op vooruit is gegaan. Toen zorgde de sneeuw er voor dat ik weken opgesloten in huis zat. Ik had geen energie om door de sneeuw te lopen. Winter betekende voor mij de afgelopen jaren vooral veel plat liggen op de bank. En kijk nu eens!

Helemaal tevreden dus met mezelf. Al fietsend in het park keek ik naar rechts, naar 'ons' huizenblok. Wat zag ik? Eén of andere gek had zijn zolderraam wagenwijd openstaan. Wat een sukkel met dit weer. Dat doe je toch niet. Zal lekker koud zijn daarboven! Zo ging dat zelfgenoegzame stemmetje in mij tekeer. Totdat ik nog eens naar dat huis keek. Mijn huis! *%&$&#%&#grrrrrr.

Ook als het heel koud is buiten, is het belangrijk dat je je huis goed lucht. Dagelijks een kwartier het raam goed open zetten, is voldoende. Zo blijft de lucht in je huis droger en is het makkelijker te verwarmen. Je slaat alleen natuurlijk volledig de plank mis, als je dat raam in de ochtend open doet en er pas om half 4 in de middag achter komt dat het nog steeds wagenwijd openstaat.....
 
Ben jij ook wel eens zo suf?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...