zaterdag 2 juni 2012

Ben ik weer

Nog niet helemaal uitgerust maar wel opgeladen, als dat niet te tegenstrijdig klinkt. Even blogpauze houden deed me goed. En aansluitend stapten wij in de auto, haalden Oma op en reden naar Normandië. Eerder schreef ik het al: Oma trakteert ons af en toe op een weekje vakantie. De deal is dat zij betaalt en wij het regelwerk doen. Dus zochten we een optrekje dat geschikt is voor bejaarden en ME-patiënten (lees: rustige prikkelvrije omgeving) maar met voldoende vertier voor jongens en mannen die niets mankeren (lees: met voetbalmogelijkheid in de buurt).

We zaten in de tuin, staarden naar de lucht, lazen wat boeken, keken Blackadder-dvd's op de laptop die mee was, aten citroentaartjes en maccarons, trokken ons even niets aan van knellende broeken en uitdijende buiken, aaiden Franse poezen, zagen de zee, liepen in een wonderschone tuin en voelden ons rijk.

Teruggekomen liepen we in onze eigen tuin, die ook verrukte kreten waard is: de witte regen bloeit hier voor het eerst, de capucijners zijn een halve meter gegroeid, de katten lieten hun buikjes zien van blijdschap en ik wist: hier is het net zo mooi als daar. Toch ben ik enorm dankbaar dat we zomaar even een week weg zijn geweest.

Het was goed thuiskomen met fijne berichten:  in de post vond ik een superlief kaartje van Jessica met een bon voor de sauna 'De Zwaluwhoeve' die ze mij cadeau doet (dank!), Jady Nin stuurde me een link met het Gapsdieet (wat lief dat je met me meedenkt, wist je dat Henderina van Klein Budget dit dieet volgt? Lees het hier, ik mail je binnenkort)  en een naamgenoot stuurde een lieve mail met onder meer aanbod om een paar sokken voor me te breien (kom ik op terug!). Ik zei net tegen Schatje dat ik soms verbijsterd ben over hoeveel lieve aardige mensen er zijn.

En tot slot las ik een bemoedigend bericht bij Zuinigaan: dat de onzinnige maatregel om de onbelaste reiskosten af te schaffen waarschijnlijk niet door gaat. Duimen!!

Een kleine sfeerimpressie voor wie het leuk vindt:

citroentaartjes horen er bijde hippe gympen van Oma

de mannen onderweg naar zee
stokbrood met pittige geitenkaas
 en mangoeten vormt telkens weer een hoogtepunt....Nu op Wel en Wee: Vakantie.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...