maandag 10 december 2012

Wie krijgt het boek 'Vrolijk besparen'?

In de 101 reacties op de tweede verjaardag van Spaarcentje, gaven 51 lezers aan dat ze in aanmerking wilden komen voor het boek 'Vrolijk besparen' van Marieke Henselmans.  Er zaten wat dezelfde namen tussen, er deden 2 Mirjams mee, 2 Bianca's maar gelukkig schreef één van de Bianca's haar achternaam er bij en hebben allebei de Mirjams een blog, zodat het onderscheid duidelijk bleef.

Omdat ik uit het stenen tijdperk kom en heb gekeken op random.org om te kijken hoe je via een programmaatje een winnaar kan trekken en daar niets wijzer van werd, heb ik maar gewoon het ouderwetse briefjessysteem uit de kast gehaald: schrijf 51 namen op briefjes, gooi ze in een vaas en trek er één uit. Op nadrukkelijk verzoek van Zoon schrijf ik nu dat hij de briefjes heeft dubbel gevouwen, in de vaas heeft gedaan en vanmorgen de winnaar heeft getrokken.

Het was trouwens leuk om te lezen dat veel mensen het boek voor een ander willen winnen of willen doorgeven als ze het uit hebben. Ook zaten er inspirerende reacties tussen van doorgewinterde consuminderaars zoals bijvoorbeeld Wilma die schrijft 'Wij hebben met één simpel inkomen vorig jaar zelfs een sabbatical van 5 maanden in Frankrijk en VS kunnen houden, met onze 4 kinderen (waarvan 3 tieners). Enne.... ons huis is bijna afbetaald.' Of Anita die schrijft 'onze dochter wordt 4 en ze wil graag eten in een restaurant (zij mocht kiezen) nu heb ik haar voorgesteld om naar het thuis restaurant te gaan, maken zelf een menukaart zetten kaarsjes en servetten op tafel, ze mag uit een wijnglas drinken en we geven haar echt de keus van de menukaart. ze vind dit geweldig en het is heel wat goedkoper als de MD.'

De vele reacties maken goed duidelijk dat consuminderen niet eenduidig is en dat we allemaal vanuit een eigen motivatie besparen en consuminderen.

Wie won het boek? Eerst husselen dan pakken:

De winnaar is Mirjam van  het blog Groener GroentjeMail even je volledige naam en adresgegevens, dan komt het boek jouw kant op.

Mirjam heeft meegedaan in de hoop het boek voor iemand anders te winnen: 'Zit zelf aardig op de rit w.b. consuminderen maar ik zou me toch graag willen opgeven voor het boek van Marieke Henselmans als het mag. Niet voor mezelf maar voor mijn zoon en zijn vriendin. Beide afgestudeerd maar werkeloos. Zo sneu, prachtige diploma's maar de economie vreselijk tegen. Ze pakken alles aan maar er is gewoon erg weinig :( Vind ik wel een hele trieste kant van deze crisis hoor, dat de jeugd weinig/geen kansen krijgt :(.'

Ik hoop dat ze blij zijn met  het boek, zeker weten dat ze er veel tips en inspiratie uit zullen halen!

Zoals beloofd is er voor de verliezers ook een kleine verrassing. Voor iedereen die het boek 'Vrolijk besparen' wil hebben (en het zich kan veroorloven) is het nu te krijgen met € 2,50 korting, de normale prijs is €17,95. Hoe doe je dat? Ga naar www.rechtopgeld.nl, doe 'Vrolijk besparen' in het winkelmandje en vul als kortingscode 'spaarcentje' in (op de pagina waarje gegevens gevraagd worden).

Met dank aan Marieke Henselmans die deze give-away en kortingsactie mogelijk maakte.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...