maandag 3 december 2012

Klaar voor pakjesavond

Ons kind is sinds 1,5 jaar van zijn geloof is gevallen, Sinterklaas bestaat niet. Aangezien ik in een familie terecht ben gekomen waar een traditie is van cadeaus geven tijden Kerstmis, zou er dus geen noodzaak zijn voor een ouderwetse pakjesavond. Het geld groeit ons bovendien niet op de rug. Maar Sinterklaasavond associeer ik wel met gezelligheid, kou buiten, warme chocomel, pepernoten en speculaas. We zijn blijkbaar nog niet zover dat we daar afstand van kunnen nemen.

Dus vieren we 'pakjesavond light'. Het bedrag dat we normaal tijdens Kerstmis aan cadeaus besteden wordt netjes verdeeld over de twee feesten. Woensdagnamiddag/avond vieren we onze bescheiden versie. Wat valt er uit te pakken? Één cadeau dat geschikt is voor ons drietjes (een bordspel) en twee kleinere cadeaus voor Zoon pus twee nuttige zaken die hij toch nodig had (een pyjama en handschoenen) die voor de gelegenheid feestelijk zijn ingepakt.

Dus, woensdagochtend ga ik speculaas bakken, in de middag gaan de kaarsen aan, de gordijnen dicht, drinken we warme chocomel en gaan lekker Kolonisten van Amerika spelen, als het uitgepakt is. Daarna pannenkoeken eten, als dat nog lukt na de pepernoten en speculaas en dan hebben we dat ook weer gehad. Sommige tradities zijn te leuk om afscheid van te nemen.

Overal lees je als consumindertip dat je beter óf Sinterklaas kunt vieren óf Kerstmis. Mijn consumindertip is: vier twee feesten voor de prijs van één feest. Dat lukt best als je niet bezwijkt voor de verleiding te veel te kopen. Het gaat om de sfeer en de gezelligheid.

En jij, lig je nog op koers met je feestbudget of ben je gierend uit de bocht gevlogen?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...