zondag 18 november 2012

Wat neem jij mee als je op bezoek gaat?

Vandaag ging ik naar Zus en nam zelfgebakken bolletjes en kaneelbroodjes mee, naar het recept van Levine. Tegenwoordig doe ik dat vaker. Nam ik voorheen snel een bos bloemen mee of een gekocht 'frutseltje', nu maak ik vaker iets eetbaars en neem dat mee. Ik geloof dat de ontvangende partij over het algemeen daar ook content mee is, al geef ik eerlijk toe dat ik een obsessie met eten heb en me dus niet kan voorstellen dat mensen zelfgebakken lekkers niet waarderen.

Wat ik in feite doe, is mensen tijd cadeau geven. Ik heb mijn tijd erin gestoken om iets eetbaars te maken. Soms heel veel tijd, want niet alles lukt in één keer. Bolletjes maken komt mij bepaald niet aanwaaien. Op de koksschool was patisserie en brood bakken niet mijn sterkste kant. Ik ben altijd een doe-maar-wat-afhankelijk-van-hoe-de-pet-staat-kok geweest en dat is niet de juiste instelling voor gebak en brood.

Maar al doende leer ik en de laatste jaren heb ik een inhaalslag gemaakt op dat gebied. Niet geheel toevallig hangt dit samen met de kleiner wordende portemonnee. Ik ben altijd een lekkerbek geweest en door het lekkers zelf te maken, blijft het betaalbaar.

Daarnaast levert het een goed gevoel op. Levine legt ook zeer duidelijk op haar site uit, hoe je de zachte broodjes kunt knopen. Dus hadden we niet alleen zachte bolletjes maar ook kaiserbroodjes, die er ook herkenbaar uitzagen als kaiserbroodjes. En dat terwijl knutselen en kleien niet mijn sterkste kant is. Blijkbaar doet de beloning van het op eten wonderen met mijn geduld en doorzettingsvermogen.

Dus kwamen wij met een tas vol broodjes aan bij Zus die in het Verre Hoge Noorden woont. Na de lunch vertrokken Schatje en Zoon richting SuperOpa (overgrootvader van Schatje) die nog weer drie kwartier verder rijden woont. Aan het eind van de middag waren Zus en ik weer bijgekletst maar niet uitgepraat, stonden de mannen weer op de stoep en reden we weer naar Het Westen. En zo sloegen wij met dit combinatiebezoek twee vliegen in één klap, dat scheelt benzinekosten.

Wat neem jij mee als je op bezoek gaat? Bespaar je op attenties door iets zelf te maken of doe je dat niet? En waarom dan niet?

ps:  hierbij wil ik een nieuweling in blogland welkom heten: Het Gras van de Buren is onlangs met haar blog gestart en kan wel wat aanmoediging en bezoek gebruiken.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...