zaterdag 3 november 2012

Bezuinigingen voor 2013

Nu de marges kleiner worden door de BTW verhogingen, het verhoogde eigen risico van de zorgverzekering en de stijgende prijzen van het leven, zoek ik weer naar manieren om te bezuinigen. Wat deed ik de afgelopen tijd:
  • verlagen van het weekbudget boodschappen met € 10 per week
  • overstappen naar Route Mobiel (in plaats van de ANWB)
  • niet verlengen van de Taptoe van Zoon
De volgende actie is:
  • opzeggen van De Volkskrant
  • opzeggen van de glazenwasser (het gaat om 2 bovenramen waar we niet makkelijk zelf bij kunnen, maar ik vind schoongewassen ramen ook weer niet zó belangrijk dat ik daar € 60 per jaar voor over heb om ze elke 4 weken te laten wassen terwijl we de rest van de ramen hooguit 2 keer per jaar doen. Bovendien is de glazenwasser een onbeschofte onvriendelijke hork die ik zijn geld niet gun. Toen we begonnen was het een aardige man, maar die heeft het nu uitbesteed aan een ander waar ik de kriebels van krijg).
Besparing tot nu toe:
€ 520 boodschappen
€   36 Overstap naar andere pechhulp
€   35 Opzeggen Taptoe
€ 331 Opzeggen Volkskrant
€  60 Opzeggen glazenwasser
________________________ totaal
€ 982 per jaar
€ 81,83 per maand

We hebben niet direct geld nodig maar ik wil gezien de onzekere tijden meer buffer hebben en meer kunnen aflossen. Zo stel ik dit veilig. Het lukt dan om per maand minimaal € 150 te sparen en € 420 af te lossen.

De krant opzeggen is echt wel een 'offer'. Niets fijner dan op zaterdagochtend naar beneden lopen, de krant pakken en met een kop thee weer in bed kruipen. Daar heb ik enorm van genoten. En wie weet, komt er ooit weer de tijd dat het wel kan. Voor nu maken we andere keuzes!

Wat overblijft aan door ons betaalde abonnementen, contributie en sport is:
  • Voetbal - € 90 per jaar plus kleding
  • Lidmaatschap van ME-patiëntenverenigingen - € 5 per maand
  • Lidmaatschap Vereniging Eigen Huis -€ 2 per maand
  • WNF - Ranger club € 2,50 per maand
  • Bibliotheek - € 3 per maand
Zelf heb ik ook nog een cadeau-abonnement op de Genoeg. Als dit verstreken is, vraag ik bij de eerstvolgende gelegenheid gewoon weer een jaar-abonnement als cadeausuggestie. Of ik betaal het van mijn eigen zakgeld. Daar betaal ik ook vaak de kleding van die ik voor mezelf koop en gezinsuitjes als de bioscoop of een saunabezoek voor mezelf. Ik heb € 10 per week en door flink te sparen en niet ondoordacht uitgeven, kan ik veel doen met dit geld.

En jij? Ben je al concreet rekensommen aan het maken en diensten/abonnementen aan het opzeggen?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...