woensdag 5 september 2012

Wat drink jij?

Laatst speelde Zoon bij een vriendje. Toen ik hem ging ophalen, vertelde de moeder dat hij heel weinig had gegeten bij de lunch. Toen ik even doorvroeg (normaal eet hij als een dokwerker), bleek hij wel lekker veel te hebben gedronken. Wat dan, vroeg ik. Veel glazen appelsap en sinaasappelsap. Logisch dat hij geen honger had! Dat vult nogal!

De moeder op haar beurt, vroeg mij verbaasd wat Zoon dan normaal drinkt. Water! Gewoon water! Eén keer per dag drinkt hij iets van limonade maar de rest van de tijd giet hij gewoon water in zijn keel (uitgezonderd feestelijke momenten en vakanties). Dat is beter dan 6 tot 7 glazen sap naar binnen werken en vele malen goedkoper.

Ikzelf drink ook alleen water en thee. In het weekend koop ik één fles spa-rood en als deze op is, stap ik weer over op water. Tijdens de feestdagen drink ik soms Amé, een non-alcoholisch kruidig drankje met bubbels dat me het gevoel geeft dat ik prosecco drink. Schatje drinkt 's avonds wel een biertje of een wijntje, maar verder ook alleen maar water.

Nu begrijp ik ook waarom sommige kinderen zo verbaasd zijn als ze hier lunchen en water krijgen. Je zal toch een gezin van 3 kinderen hebben die de hele dag door sap en limonade drinken! Zoek je een besparing en sjouw jij je elke week een ongeluk aan pakken sap? Ik weet wel een besparing! Wen jezelf en je gezin aan water drinken.

Natuurlijk ben ik geen onmens en zelfs ik maak wel eens warme chocolademelk voor mijn kind. Maar dat is dan speciaal. Alleen water drinken went snel. Zelf dronk ik ooit (in een ver verleden) 1 liter cola light op een dag. Moet ik nu toch niet aan denken, 7 flessen per week kopen en sjouwen. Als je dat eens gaat uitrekenen op jaarbasis.....

PS Vandaag op Wel en Wee: Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet, het is een vrouw en ze fietst
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...