vrijdag 7 september 2012

pech met olie en afhaal-eten

We doen op t moment vrij goedkoop boodschappen, aangezien de tuin veel eetbaars oplevert. Helaas is er weinig variatie, dus we eten vooral courgette, courgette en vooruit, courgette. En ook af en toe wortelen. Hier en daar is ook een tomaat gelukt en de capucijners deden 't ook aardig maar zijn al opgegeten (hap-slik-weg met salie en hamblokjes).

Ondanks dat de weinige variatie onze neus uitkomt, is het wel welkom dat we zo wat geld uitsparen. Ik heb al weken geen groentetas besteld, dus dat scheelt echt wel. Helaas wordt een deel van de besparing te niet gedaan doordat we zojuist eten afhaalden. Dat gebeurt weinig in Huize Spaarcentje, maar ik was zo van slag doordat ik een pan kokendhete olie liet vallen, dat er onmiddellijk een portie vegetarische bami door Schatje moest worden gehaald.

Wat was ik met die olie van plan, voordat ik het liet vallen? Ik kreeg voor mijn verjaardag prachtige De Buyer pannen (zonder anti-aanbaklaag!) die eerst moeten worden voorbehandeld met olie voordat ze gebruikt gaan worden. Dus daar was ik lekker mee bezig. Jammer dat de hele keuken ook meteen onder de olie zat, tot aan het plafond toe ;-). Daarnaast is mijn perzikhuidje ook niet ongeschonden, dus ik ben echt wel een soort van zielig, olie die is ingebrand in de huid doet pijn.

de videoinstructie zag er zo makkelijk uit,
met rustgevend muziekje en zo
maar de pan is loeizwaar
en ik goot de olie per ongeluk af in een kom waar
water in zat, dom, dom, dom.....

Voor wie inspiratie zoekt, op Echt eten, puur koken plaatste ik vandaag het recept voor Tortilla's die je natuurlijk ook voor een paar euro in de winkel kant en klaar kunt kopen, maar die echt belachelijk goedkoop zijn als je ze zelf bakt. Wie het regenwoud wil redden, moet vandaag even op het blog van Zoon kijken, hij plaatste een stukje over houtkap.

Fijn weekend allemaal!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...