zondag 16 september 2012

Een trap die helemaal van ons is

Deze zomer hebben wij onze beleggingshypotheek omgezet in een annuïteitenhypotheek. De bij de beleggingshypotheek horende woekerpolis hebben wij afgekocht. Het was de bedoeling dat het vrijkomende bedrag meteen in de annuïteitenhypotheek werd gestopt, ter aflossing.

Nu gaat een hypotheek omzetten blijkbaar sneller dan een woekerpolis afkopen. Alles voor de omgezette hypotheek is al in huis, getekend en in een map gestopt en de polis voor de nieuwe risicoverzekering is ook al binnen. Na eerder niet correcte versies (als ik dood neer zou vallen zou er niets uitgekeerd worden ter aflossing van de hypotheek en dat was nu net wel de bedoeling van het hele omzetgedoe) kwam eergisteren dan de correcte versie van een polis op beider naam.

Het definitieve einde van de woekerpolis volgde een dag later. We kregen een brief van de hypotheekverstrekker dat we met het afkopen van de woekerpolis maar liefst € 10.951 ineens hebben afgelost, zodat het te betalen maandbedrag meteen met € 64 zakt! Dat is goed nieuws!

Hiermee zijn we namelijk aan het einde gekomen van een zenuwslopende rit die begin juni begon. Alles is klaar en omgezet. Ik kan nu de krant lezen en denken: dit gaat niet over mij. We gaan gewoon verder met aflossen van de aflossingsvrije delen van de hypotheek en ons maandbedrag zal daarmee dus blijven zakken. Het te betalen deel van de annuïteitenhypotheek blijft vanaf nu constant, maar heeft geen aandacht meer nodig anders dan zorgen dat de benodigde centjes beschikbaar zijn. Dat deel is over 20 jaar afgelost.

Elke aflossing wordt hier gevierd. In gedachten wijzen we een plek in het huis aan, die nu helemaal van ons is. En daar maken we een foto van. Na de voordeur, de deurbel en het bovenraam presenteer ik nu met veel trots:
De trap!En nu weten jullie ook meteen dat Spaarcentje 
een blauwe muur in haar huis heeft ;-)

Met deze laatste storting komt het dit jaar totaal afgeloste bedrag  op iets meer dan €17.000. En dat, terwijl we € 5000 van plan waren. Nu gaan we even pas op de plaats maken. Het geld wordt wel opzij gezet, maar we gaan in januari verder met maandelijkse stortingen. 

En jullie? Al concrete plannen om je hypotheek om te zetten? Of heb je al een veilige hypotheek of alles afgelost?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...