woensdag 8 augustus 2012

Vakantie Nieuwsflits

En toen was het stil op het blog! Maar aangezien we toegang tot internet hebben, stuur ik toch even een teken van leven. We zitten in het hart van Frankrijk, in de Auvergne. Terwijl ik dit typ kijk ik uit over de heuvels en zie ik het avondzonnetje. De temperatuur is super. Omdat we zo hoog zitten (Massif Central) loopt de temperatuur niet zo op. In de ochtend kijken we uit over veel mist en dan om een uur of 9 verdwijnt dat en komt de zon te voorschijn.

Geld uitgeven doen we eigenlijk alleen aan boodschappen en lekkere dingen bij bakkers die we niet kunnen laten liggen omdat ze uitgeprobeerd moeten worden. Verder bezochten we een kasteel, Orleans, Clermont-Ferrand, een paar slaperige dorpjes, zwommen we in een groot meer,  kocht ik een jas op een marktje en kochten we na veel zoekwerk een zwembroek voor Schatje omdat hij de de zijne vergeten was (jaarlijks terugkerend ritueel). Morgen staat er een kanotocht op stapel waarvan ik toch echt van plan ben om mee te gaan. Ik kan het nauwelijks geloven, maar sodeju, volgens mij heb ik er echt voldoende energie voor.

Bijkomend nadeel (en voordeel) van toegang tot internet en mail is dat we ook een vinger aan de pols houden op het proces van het omzetten van de hypotheek. Een laatste update: wij hebben een klacht ingediend bij de financieel adviseur over zijn lakse werkwijze met betrekking tot het aanvragen van de risicoverzekering, die we nodig hebben als dekking voor onze annuïteitenhypotheek. In die klacht hebben wij duidelijk gemaakt dat we niet van plan zijn een rekening te betalen voor geleverde diensten aangezien hij geen dienst heeft afgeleverd. Wij werden immers door de verzekeraar op de hoogte gebracht dat de verkeerde verzekering was aangevraagd. Met veel kunst en vliegwerk hebben we uiteindelijk zelf die verzekering aangevraagd en geregeld.

Omdat ik jullie hoor denken: waarom heb je niet vooraf die adviseur opzij geschoven? Ons werd verteld dat we alleen de risicoverzekering konden regelen via een tussenpersoon. De Goudse doet geen zaken rechtstreeks met klanten. Omdat we wel al een offerte voor een hypotheekomzetting hadden lopen - waaraan een termijn vastzat - hadden we geen tijd meer om een andere adviseur in de arm te nemen. Ook dachten we: hij moet alleen die verzekering regelen, dat lukt toch wel. Niet dus.!

De reactie van de adviseur op onze klacht was één en al verbazing en dreigement. Als wij zo ontevreden zijn, dan zouden we zeker ook afzien van de acceptatieverklaring van de verzekering? Want die is door de verzekeraar naar de tussenpersoon gestuurd.

We zitten dus een beetje klem. We stuurden een mail naar De Goudse dat we alles absoluut door willen laten gaan ondanks eventuele andere berichten van de adviseur. Het wachten is nu op een reactie. Ook gaan we - als de tussenpersoon weigert inhoudelijk op de klacht in te gaan - een melding sturen naar het Klachten Instituut Financiële Dienstverlening.

Afijn, dit doet toch wel iets af aan mijn vakantiegevoel. Maar het is niet anders. Als ik iets heb geleerd dan is het dus dat ik niet vlak voor een vakantie meer een hypotheek moet gaan omzetten. Aan de andere kant, is de omzetting eenmaal een feit, dan is er een grote zorg weggenomen natuurlijk.

Tot zover de nieuwsflits! We vertrekken zaterdag richting Dordogne voor nog een week. En dan weer naar huis. Dat we nu overigens met gerust hart hebben achtergelaten, want er zitten vrienden in ons huis die op de katten passen. Een heel fijn gevoel vind ik dat.

Tot later, groeten vanuit Frankrijk!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...