donderdag 2 augustus 2012

Geld tijdens de vakantie

Nu we vakantie hebben, lukt het me ook om iets minder krampachtig de vinger op de knip te houden. Er is immers een jaar lang geld in een potje gestopt, om het tijdens de vakantie wat ruimer te hebben. Dus kopen we af en toe een ijsje, gingen naar de film en kiezen soms voor iets meer gemak, we huurden zelfs een windscherm op het strand. Toe maar! Vorig jaar ging me dat niet goed af maar dit jaar lukt het uitgeven beter. Misschien omdat ik voel dat het kan en dat alles financieel lekker loopt. We kopen niets dat niet betaald kan worden.

Afgelopen weekend deed ik zelfs een impulsuitgave. Dat kan ik heus nog wel! Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat we vorige maand een grote financiële meevaller hadden, waarvan 90% netjes naar de spaarrekening ging en de rest is bedoeld als extra reserve en om gewoon eens van te genieten.

Dus ging familie Spaarcentje naar de favoriete schoenenwinkel in het IJsselmeerstadje, die normaal prijzen hanteert die maken dat wij met een grote boog om het pand heen lopen, maar nu lappenprijzen hanteert. Voor niet WestFriezen: lappendag is één dag in het jaar dat er een waanzinnige uitverkoop is. Die uitverkoop doet qua drukte aan Amsterdam denken op Koninginnedag. Om goed te 'scoren' moet je om 6 uur opstaan en je slag slaan. Ik herken geen enkele behoefte in mij naar wat voor prachtig materieels dan ook, dat rechtvaardigt dat ik me om 6 uur in de ochtend door een menigte grijpgrage koopjesjagers wil wurmen.

Waar gaat dit verhaal heen, hoor ik je denken? In de aanloop naar lappendag hanteren sommige winkels al lappenprijzen. Zo ook mijn favoriete schoenenwinkel. En dus kocht ik een paar prachtige stoere laarzen voor mezelf die ik niet nodig had, maar die evengoed zoveel geluksgevoel opwekken (Spaarcentje toch!) dat ik me moet inhouden ze niet naast mijn kussen neer te zetten. Zodat het eerste dat ik in de ochtend zie, een paar prachtige nieuwe laarzen is.Ook Schatje en Zoon sloegen hun slag, dus we kunnen er weer helemaal tegen aan. Kom maar op met de herfst, ik heb laarzen!

Voor wie denkt dat ik nu op een glijdende schaal ben terecht gekomen: het is juist af en toe een geoorloofde uitspatting die maakt dat we daarna weer vol goede moed verder gaan met consuminderen. Zo is de vakantiebegroting helemaal klaar en weet ik precies wat we waar aan uit kunnen geven. Nu alleen nog even op vakantie gaan!

ps: op Wel een Wee een kleine update over de behandeling die ik volg.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...