dinsdag 10 juli 2012

De oven

De nieuwe oven ter vervanging van de kapotte, wordt nu geïnstalleerd. Ze zouden vandaag komen maar stonden ineens gisteren op de stoep. Gelukkig was Schatje thuis (die lag zijn roes van 3 dagen North Sea Jazz uit te slapen) want ik was naar de fysiotherapeut.

Tegelijk met de oven bestelden wij een gaskookplaat, omdat de inductiekookplaat die we hebben een onding is waar we van af willen. Toen wij de kapotte oven probeerden te repareren zagen wij achter de oven een gasaansluiting zitten. Wij helemaal blij, en we bestelden nadat repareren van de oven niet zinvol bleek, een nieuwe oven én een gaskookplaat.

Afijn, Knabbel en Babbel stonden gisteren dus ineens op de stoep en constateerden vrij snel dat het er wel uitziet als een gasaansluiting en dat het vast ook ooit een gasaansluiting was, maar dat die nu afgesloten is. Helaas kunnen we niet onder de grond kijken want die zit dichtgemetseld met allemaal kleine muurtjes voor de hete luchtverwarming. En als we niet onder de grond kunnen kijken, dan kunnen we ook niet de gasleiding die onder de grond ergens is afgesloten, weer aansluiten.

Over naar plan B en dat is de gasleiding vanuit de geiser doortrekken naar de kookplaat. Dus moet er een gat in ons aanrecht worden geboord. Niet de mooiste oplossing. Maar de andere optie: gaskookplaat annuleren en verder gaan met inductie koken, is iets waar we nog meer bedroefd van worden.

Dus kwamen Knabbel en Babbel vandaag weer terug en is mijn keuken veranderd in een slagveld. Het visioen van Spaarcentje dat jubelend op haar zadelkruk door de keuken rolt en koekjes in haar nieuwe oven bakt (wel suikervrij natuurlijk) terwijl ze een stoofpotje maakt op de gaskookplaat is nog erg ver weg. Want wat er ook gebeurt vandaag, de energie om straks van die kookplaat en oven gebruik te maken is er even niet. Zo is er altijd wel iets in het leven van een snel overprikkelde ME-patiënt. Gelukkig voorzag ik dit gisteren al en maakte eten voor 2 dagen achter elkaar.

Misschien valt dit dus wel echt in de categorie zeurblog. Hopelijk wordt me dat vergeven. Wil je nog meer lezen over wat keukenstress met een ME-patiënt doet? Klik dan hier.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...