donderdag 19 juli 2012

Bijna....vakantie!

Nog alleen deze ochtend te gaan en dan heeft Zoon vakantie. Met zijn vakantie begint ook mijn vakantie. Voor mij betekent dat het herschikken van de dagelijkse bezigheden, zodat er voldoende energie overblijft om tijd met Zoon door te brengen. Daar moet je je niets wilds bij voorstellen, maar ik wil bijvoorbeeld soms naar de stad kunnen fietsen om een ijsje te kopen, of even naar de haven te gaan, of samen een spelletje te doen. Wie mij vaak leest, weet dat de beperkte energie mij dwingt tot het stellen van prioriteiten. Een verandering in het dagelijkse ritme van mijn kind, betekent dat ik ook mijn ritme moet aanpassen. Daar ben ik gerust niet alleen in want er zijn veel ouders die weten dat ze minder dagelijkse dingen kunnen doen, als er kinderen in huis gillend rondrennen.

Daar is ook niets mis mee. Vakantie houden betekent voor mij ook stoppen met MOETEN van de dingen van alledag. Meegaan met hoe de dag voortkabbelt. Wel zien wat er komt. 

Naast extra aandacht geven aan mijn kind, ga ik me bezighouden met mijn nieuwe behandeling. Ik ben een nieuwe spannende wereld binnen gegaan, waarin het toverwoord 'het heropvoeden van de amygdala' is. Dat ding is zo klein dat je hem niet eens ziet, zit ergens verstopt in je onbewuste brein en is volgens mijn behandelaar de oorzaak van de ME. Dat vraagt tijd en aandacht.

Ook - niet geheel onbelangrijk-  gaan we nog ergens de komende weken op vakantie naar Frankrijk. Ik begin daar steeds meer zin in te krijgen!

Dat betekent dat ik minder tijd ga besteden aan bloggen. Ik heb tijd nodig voor mezelf, voor mijn kind en mijn Schatje. Ik ga mezelf helemaal opladen en hoop aan het eind van de zomer terug te komen met veel inspiratie voor stukjes over consuminderen, besparen en aflossen. Ik verdwijn niet helemaal, wellicht plaats ik soms een recept op Echt eten, puur koken en mocht je de vorderingen op behandelgebied interessant vinden, dan kun je updates lezen op Wel en wee met ME. Als er iets interessants te melden is over het omzetten van de hypotheek en het ontwoekeren, dan zijn jullie de eerste die het horen!

Fijne zomer allemaal, waar je ook bent en wat je ook gaat doen. Geniet van de regen alsof het t fijnste is wat je overkomt, doe leuke dingen, geef niet meer geld uit dan je van plan was en tot ziens.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...