vrijdag 8 juni 2012

Oven repareren

Hier volgt deel 2 van het feuilleton:
wat doet een onhandige technisch in het geheel niet onderlegde consuminderaar als haar oven de geest geeft?

Vorige aflevering:
Spaarcentje ontdekte dat de oven kapot was gegaan, vroeg digitaal om tips en adviezen, vond de gebruiksaanwijzing en mailde de klantenservice van Etna om advies.

Lees vandaag het vervolg.

Nauwelijks 1 uur nadat ik een mail naar de klantenservice van Etna stuurde, belde een uiterst vriendelijke dame op die me vertelde dat de garantie voor het apparaat is verstreken (8 jaar oud) maar dat repareren waarschijnlijk wel zinvol is, omdat niet alle functies van de oven kapot zijn. Het is dus hopelijk één onderdeel dat moet worden vervangen. Aan de reparatie zijn kosten verbonden, zoals 57,50 voorrijkosten en per 10 minuten € 11,85 arbeidsloon, plus de kosten van de te vervangen onderdelen.

Tja. We hebben 3 opties. Helemaal vervangen, laten repareren of zelf repareren. Ik heb gistermiddag langdurig op de grond in de keuken voor de oven gezeten. Deed de ovendeur open, stak mijn hoofd er in (nee niet terwijl hij aan stond! Dat doet ie immers niet meer!) en keek goed rond. Het eerste dat me opviel was dat er best een lappie doorheen mag. Aldus handelde ik. Het tweede dat me opviel is dat langdurig kijken naar een apparaat vanzelf informatie oplevert over hoe het apparaat in elkaar zit.

Dát besef en door de vele tips van gisteren (dank!) maakt dat we (merken jullie het, ik schrijf ineens over we, dat komt omdat ik het technische deel graag wil afschuiven op Schatje, die helaas net zo'n onbenul is op dit gebied als ik) het zelf gaan proberen. Inderdaad levert googlen op het mankement in combinatie met het merk veel hits op met tips en aanwijzingen.

Dat gaan we dus zelf doen. Onder het motto: hij is toch al kapot, dus wat kan er nu helemaal fout gaan. En passant maakte ik me tijdens dit bewustwordingsproces veel te druk, haalde nog wat meer lapjes door de keuken, rukte meteen het keukenkastdeurtje waar geen folie meer opzit,uit zijn voegen en verwijderde het kreng en maakte van de kast-zonder-keukenkastdeur een boekenkast.

Hijgend en zwetend bedacht ik me toen dat deze actie misschien iets te veel van het goede is voor deze consuminderaar die tevens ME-patiënte is. Maar ja, dat besef is mosterd na de maaltijd. Dus zit ik vandaag op de bank met pijn en groot alarm in het lijf maar wel met een hoofd vol goede voornemens. Die Schatje mag gaan uitvoeren, onder mijn supervisie. Want je bent het grote brein of niet.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...