maandag 25 juni 2012

Kijk maar eens goed...


Wat zie je? Een raam! Niet zo maar een raam, maar ONS RAAM. Want dit weekend deden we weer een hypotheekaflossing. Zoon mocht dit keer het stukje uitzoeken dat nu dan helemaal van ons is en koos voor het raam. Een goede keuze want dit raam wordt vaak gebruikt door Smoes de kat die denkt dat dit een reguliere weg naar buiten is. Prettig toch dat hij dit doet met eigen bezit, want wij zijn coulanter dan de Banc of Scotland.

Waren we in 1e instantie van plan om dit jaar € 5000 af te lossen, inmiddels zitten we al op € 6175.  Dit gaat sneller en beter dan verwacht. Wat zeker meehelpt aan het tempo is dat ik vooraf niet had kunnen voorspellen dat het zo goed voelt.

We zijn er natuurlijk nog lang niet. En we zitten ook nog met de beleggingshypotheek in onze maag. In 9 jaar tijd hebben wij € 14051,18 gestort, die nog maar € 10492 waard is. Zo gaan we nooit aan de benodigde €100.000 komen! Nu weet ik dat we ook deze beleggingshypotheek kunnen aflossen maar liever wil ik er van af. Gisteren stelde ik Schatje voor om als onze renteperiode in juli 2013 afloopt, de beleggingshypotheek om te zetten in een annuiteitenhypotheek, waarbij we dan de vrijgekomen belegging in één keer storten zodat de omgezette hypotheek meteen lager is. En dan gaan we daar ook braaf op aflossen nadat we eerst de aflossingsvrije hypotheek hebben afgelost. Of dat mogelijk is? Wie weet.

Nu lees ik op internet alleen over het omzetten van een beleggingshypotheek naar een (bank) spaarhypotheek en niet naar een annuïteitenhypotheek. Ik weet dus niet of een annuïteitenhypotheek wel een optie is. Geen flauw idee. Ik word natuurlijk niet gehinderd door enige kennis van zaken en heb alleen mijn gezonde verstand. En dat zegt dat ik van die beleggingshypotheek af moet.

Tips? Iemand?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...