vrijdag 29 juni 2012

financiën juni

We deden het best goed afgelopen maand. Onze financiële maand loopt synchroon met de geldstortingen van het salaris en de uitkering. Vandaar dat ik nog voor juni ten einde loopt al kan roepen hoe we het deden.

Het was wel een dure maand. We betaalden de zomervakantie aan, waren een week in Frankrijk en gaven daar wat meer uit dan we in Nederland zouden doen en we deden een hypotheekaflossing. Toch was dit alles gepland en dankzij ingenieuze geldschuifsystemen stond er toen het geld voor de maand juli werd gestort, toch nog geld op de rekening. Weliswaar een schamele €11 maar het gaat om het idee. Ook werkten we deze maand een naheffing van de Belastingdienst weg van € 186, zonder daarvoor in te teren op de spaarrekening. We betaalden de naheffing van de lopende rekening. Dus eigenlijk hielden we meer over dan € 11 als je het zo bekijkt.

Normaal boekte ik alles wat over was aan het eind van de maand meteen door naar de spaarrekening maar daar ben ik mee gestopt. Ik laat het voortaan staan en ga het gebruiken voor grotere uitgaven. Soms geef ik een groot bedrag uit aan kattenvoer en smeer dat in het uitgavenoverzicht uit over de maanden dat de heren katers de brokjes naar binnen knabbelen. Dus die uitgaven staan dan soms over 4 maanden verspreid genoteerd. Het bedrag was ik echter natuurlijk wel in 1 x kwijt.  Dat zorgde soms voor kleine tekorten die ik nu hoop op te vangen..

Verder heb ik weinig te melden. Ik ben moe en duf door een slechte nacht. Toen het ineens begon te stortregenen afgelopen nacht, rende ik naar beneden omdat één van onze katten nog buiten was. Meermalen roepen voor het naar bed gaan hielp niet, blijkbaar was hij avontuurtjes aan het beleven. Met de regen kreeg ik visioenen van een verzopen kater dus stond ik in mijn blote kont te roepen bij de keukendeur. Maar al wie kwam, geen kat. Wel de andere kat, die kwam slaperig de trap aflopen en ging bij zijn brokjesbak zitten. Nu moest ik nog opletten ook, want nu moest ik ook voorkomen dat de kat die al binnen was, niet per ongeluk naar buiten glipte.

Ik had M. natuurlijk aan zijn lot kunnen overlaten maar ik weet dat hij pas komt na een paar keer roepen. En ik vind het zo'n onrustig idee dat ik dan weer boven in bed lig en zo'n zielig verzopen hoopje voor de deur zit te miauwen, op mijn stem afgekomen en net te laat. Afijn na ruim een kwartier kwam meneer aansjokken, volledig droog (!!)  en was ik inmiddels klaarwakker. Samen liepen we naar boven, hij draaide zich 3 keer om zijn as, ging liggen en sliep (tegen mijn buik aan, ook dat nog) en ik zag alle uren van de klok voorbij komen.....

P.S. Vandaag op Wel en Wee: Op zoek naar de UIT-knop

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...