zondag 6 mei 2012

Verjaarspartijtje (2)

Zo, dat zit er op. De financiële schade was minder dan begroot want de avond voor het partijtje belde één vriendje af. En op de dag zelf kwam er één niet op draven, die bleek het te zijn vergeten. Aangezien we het kind in kwestie goed kennen, kwam dat niet geheel als een verrassing. Maar het was wel sneu voor Zoon én voor het jochie in kwestie, want er was geen sprake van onwil.

Met een kleiner groepje naar de film scheelde zomaar € 25 en ook vast in de herrie die ze wisten te produceren. Voor wie nog twijfelt: 6 jongens van 10 jaar die allemaal opgewonden zijn vanwege het feit dat ze op een feestje zijn, dat is de hel! Pfff, jammer genoeg waren juist de ontbrekende jochies de wat rustiger types en nu was dan ook helaas het evenwicht volslagen zoek. De groepsdynamiek klopte niet, zoals we het dan maar netjes omschrijven.....en dan maakte ik alleen nog maar de delen mee die hier werden gevierd. Het onderdeel buitenshuis (voetballen en de film) heb ik (gelukkig) niet meegekregen omdat ik toen op de bank lag bij te komen. Wat ik wel weet is dat een partijtje ook een aanslag is op je energieniveau als je geen ME hebt. Niet voor niets wensen veel ouders je welgemeend sterkte als ze hun kind komen afleveren. Ik weet niet of partijtjes met meisjes anders verlopen maar uit jongen van rond de 10 komt nu eenmaal een bak herrie waar je u tegen zegt....

Maar goed, ze genoten, de cake was lekker, de film was leuk en de pannenkoeken werden op vele creatieve manieren naar binnen gewerkt. Dus dat hebben we weer gehad. En vandaag staat in het teken van bijkomen. Ik heb niet de puf om na te denken over eten of een weekmenu. We eten vandaag het restant pannenkoeken op, morgen kookt Oma en dinsdag ga ik wel eens bedenken hoe de rest van de week er moet gaan uit zien.

En nu niet allemaal gaan reageren dat ik een ontaarde moeder ben die niet geniet van het verjaardagspartijtje van haar kind, want die discussie hebben we vorig jaar hier al op het blog  gehad. Ik vind het gewoon niet leuk en niet alleen vanwege de gezondheidsklachten. Meer vanwege de kramp vooraf, het moet leuk zijn maar veel kinderen hebben alles al tig keer gedaan op feestjes. Dus is het moeilijk iets origineels te verzinnen. Daarnaast zijn er beperkingen aan budget en energie dus ik ervaar het vooral als gedoe.

Sommige mensen zijn goed met een groep kinderen en kunnen de leukste dingen verzinnen en anderen zijn daar minder sterk in. En ik vind gewoon veel kinderen niet prettig als ze volledig doordraaien, lopen te gillen, onopgevoed gedrag vertonen en soms hondsbrutaal zijn. In 1-op-1 situaties kan ik dat uitstekend aan, dus hier spelen mag vrijwel altijd. Maar allemaal tegelijk met hoog gespannen verwachtingen, nee dat is geen situatie waar ik van geniet....het enige waar ik wel van geniet zijn de rode konen van mijn kind die volop geniet van zijn partijtje. Daar doe ik het voor. Maar stiekem ben ik blij dat wij maar één kind hebben.

p.s. Vandaag op Wel en Wee: Verjaarspartijtje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...