maandag 30 april 2012

Geld verdienen

Vanmorgen om 6 uur ging de wekker en zijn Schatje en Zoon op stap gegaan, beladen met veel spullen. Zoon werd met de spullen geparkeerd op de juiste plek en Schatje reed de auto terug om vervolgens te lopen naar de verkoopplek. Ik word door de heren verwacht rond lunchtijd met eetbaar lekkers.

Meer dan andere jaren hebben we nu spullen waarvan we denken dat het wel verkoopt. Houten speelgoed, een kinderwigwam, thrillers, een mooie lijst, dvd's met kinderliedjes. Zoon stelde voor om de opbrengst tussen ons 3-en te verdelen, wat door mij natuurlijk zeer gewaardeerd word want ik ga niet staan vandaag. Maar ik heb wel wat geholpen met de voorbereidingen en ik ben natuurlijk Het Grote Brein.

Wat de heren doen met de opbrengst weet ik niet, maar ik stop mijn deel in het Normandië-potje. Eind mei trakteert Oma ons op een week Normandië en gaat dan meteen gezellig mee. Zij betaalt de reis- en verblijfskosten maar daar geven we natuurlijk ook geld uit aan boodschappen en uitjes en dat moet ergens vandaag komen. Omdat we ons helemaal geen extra vakantieuitgaven kunnen veroorloven buiten die in de zomervakantie vergt dit iets meer creativiteit. Ik gooi af en toe wat kleingeld in een pot, snoep soms stiekem € 5 van het boodschappenbudget af en ben van plan om vlak voor vertrek de inhoud van mijn zakgeldpot er bij te stoppen (zou zomaar € 80 kunnen zijn tegen die tijd). Kortom ik schraap het weer overal vandaan, op zijn Spaarcentjes....een goede opbrengst vandaag betekent dus meer geld in de vakantiepot.

afb. van internet
Na net even telefonisch contact te hebben gehad met de verkoopafdeling van Huize Spaarcentje, kan ik meedelen dat er al voor €7 is verkocht. Dat gedeeld door 3 is toch zeker al voldoende voor een croissant! Misschien zelfs twee!

Update: de opbrengst is €34,50, dus ik kan iets meer dan €10 in het Normandië-potje stoppen, dat worden dus zeker 4 croissantjes en vast ook nog wel iets anders lekkers.....je hebt daar van dat heerlijke schuimgebak..... 

Vandaag op Echt eten, puur koken:
Mie met kipfilet, champignons en prei met satésaus
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...