zaterdag 28 april 2012

Eetplannen, gezonde voornemens en de toekomst

De vakantie is begonnen en de week zal wat rommelig worden met wat geplande uitjes en een logeerpartij hier en elders.....dus of de planning zo gaat als opgeschreven is nog even de vraag.
De tas werd dit keer weer afgeleverd nadat de overige boodschappen al waren gedaan, het was dus weer gokken met de ogen dicht.....ik blijf het een nadeel vinden dat je daardoor niet goed dingen op elkaar kunt afstemmen, vooral omdat 'onze' bioboer soms wel en soms niet een mail vooraf stuurt met wat er in de groentetas zit.


Zaterdag
de keuze van Zoon: pannenkoeken

Zondag
Eiermie met kipfilet, champignons en doperwten

Maandag
Stamppotje raapstelen met honing, mosterd en spekjes

Dinsdag
Volkoren pasta met tomaten-gehaktsaus, prei en wortel

Woensdag
ben ik alleen met het avondeten, dus dat wordt denk ik gewoon een broodje

Donderdag
Couscoussalade met gegrilde courgette en verse munt met kikkererwtenburgers

Vrijdag
Dan komen Schoonouders Zoon terugbrengen (die daar vanaf woensdag logeert) en blijven mee-eten en  logeren in verband met de mentale en fysieke ondersteuning bij het verjaarspartijtje van Zoon dat de volgende dag dan eindelijk zal worden gevierd. Ik denk dat we een hartige taart gaan eten met gehakt en doperwten, evt. met wat sla erbij.

Om nog even op eten door te breien: ik ben weer in een gezond eten tik geschoten. Na een half jaar candidadieet ging ik in maart volledig de mist in na het eten van wat suikers op de verjaardag van Zoon. Wat volgde was een maand vol zonde en onweerstaanbare en zalige snoeperijen waar ik uitbundig van genoot en die me zeker 3 kilo opleverde. Nu heb ik mezelf dan weer streng toegesproken en eet ik al weer 2 weken vrijwel suikervrij. De rest van het candidadieet hang ik in de wilgen want het leverde me vrijwel niets op. Dus ik eet weer 'gewoon' gezond. Dat is voor mij altijd zoeken naar een eetpatroon dat makkelijk haalbaar is, geen eetbuien opwekt en ook nog betaalbaar is.

Twee weken suikervrij eten ging weer makkelijk alleen ik bleef in de namiddag zo'n onweerstaanbare trek houden. Bij mij is de paradox dat hoe meer bammetjes ik eet, hoe meer trek ik er in heb. Dus probeer ik nu  meer soep en salades te eten overdag. Verder ben ik deze week aan het experimenteren wat zuivel met me doet, door een week geen zuivel te eten. Hoewel de overstap van koemelkproducten naar geitenmelkproducten al veel scheelde, vermoed ik toch een relatie tussen mijn regelmatig opgeblazen buik en zuivel. Dus vanmorgen at ik in plaats van de gebruikelijke yoghurt met havermout/kokos/pitten/lijnzaad en kaneel als ontbijt een zuivelarm alternatief van een smoothie met banaan, appel en kokosmelk en daar dan de havermout/kokos/pitten/lijnzaad en kaneel aan toegevoegd. Heel smakelijk en ik zit de komende uren bommetje vol.

Zo blijf ik zoeken naar middelen om de gezondheid te verbeteren. Het is altijd zoeken naar dat wat kan binnen de mogelijkheden die ik heb. Maar soms komen er ook onverwachte dingen op je pad. Er is een behandeling voor ME-patiënten waar ik heel veel interesse in heb maar die niet in Nederland wordt gegeven. De grondlegger van deze behandeling komt uit Engeland en heeft daar een kliniek. Ik vertelde mijn ergotherapeut een tijd geleden over deze behandeling: wat het idee er van is en dat deze behandeling nu niet beschikbaar is hier. En dat ik eigenlijk iemand zover moet krijgen om naar Engeland te gaan om zich deze methode eigen te maken. En raad eens? Ze vertelde mij gisteren dat zij binnenkort naar Engeland gaat voor een combinatie van privé en werk. Wat ik haar vertelde over die behandeling fascineerde haar, dus zij is zich er in gaan verdiepen. Nu gaat zij in Engeland praten met een ergotherapeut die volgens die methode werkt. Dus het zou zomaar kunnen dat ik over een tijdje toch die behandeling kan volgen!

Wat heeft dit met consuminderen te maken? Niet zo veel anders dan dat je nooit moet denken dat zaken onmogelijk zijn. Zelfs dingen die moeizaam gaan, kun je positief beïnvloeden. Blijf het heft in eigen handen nemen, of het nu om je inkomen gaat, je uitgavenpatroon of je gezondheid.

Fijn weekend!

ps. Vandaag op Wel en Wee: Voetbaltraining


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...