maandag 2 april 2012

De kosten delen

Hier in de straat zie je allemaal skeelerende kinderen. Ineens. Of misschien valt het me nu pas op. Zoon heeft geen skeelers, wel ooit gehad, maar dat was geen succes. Toen kon hij nog niet schaatsen. Nu wel, dus toen hij even de skeelers van een vriendje mocht lenen, roetste hij zo weg. En eigenlijk was dat wel leuk, dat skeeleren! Dus stelde hij zich een spaardoel. Nadat hij klaar was met sparen voor M.ariobros (het zóveelste Wi spelletje dat blijkbaar aangeschaft moet worden) à € 50, zou hij gaan sparen voor skeelers. En toen greep ik in, met zachte hand maar wel dwingend, dat dan weer wel.

Ik legde uit dat de zomer voor de deur staat, met lekker veel buiten spelen. En ook met iets minder mooi weer in de zomer is skeeleren leuk om te doen. Ik beargumenteerde dat hij de spaardoelen beter kon omdraaien: eerst skeelers kopen en op een later moment het wi-spelletje. Zodat hij de komende periode lekker veel kan skeeleren en rustig sparen. Dan heeft hij vast in de komende  herfst wel het geld bij elkaar voor het gewenste spelletje.

Afijn, spaarpotten werden omgedraaid. Op internet startten we een vergelijkend warenonderzoek. We bezochten Marktplaats, want je weet maar nooit. En Zoon bleef twijfelen. Met als enige reden eigenlijk alleen dat het een onverwachte uitgave is waar hij van te voren geen rekening mee had gehouden en dus had hij er moeite mee (hoezo kind van zijn moeder?).

Ook waren er discussies tussen Schatje en mij, die vond dat ik de skeelers er wel heel erg in 'ramde' bij Zoon, onder het motto 'hij wil het wel nu, alleen hij weet dat nog niet'. Niet dat Schatje het geen goed idee vond. Maar hij had wel een punt natuurlijk.  In hoeverre mag je als ouders jouw superidee aan je kind opdringen en hem er nog voor laten betalen ook? Maar zomaar ineens een paar skeelers kopen vonden wij te ver gaan.

Er was inmiddels een paar skeelers uitgezocht, met de mogelijkheid om de maat te verstellen en voor een redelijke prijs (€29,95), dus inmiddels was het verlangen zeer concreet.

Na lang gesteggel en onderhandelen en alle voors en tegens te hebben afgewogen, kozen wij voor een bevredigende oplossing voor alle partijen in dit 3-koppige gezin. Zoon betaalt de ene helft, wij betalen de andere helft. Hij blij, want voor een koopje heeft hij skeelers, ik blij want nu kan hij lekker met de andere kinderen uit de straat skeeleren en is hij veel buiten, ook op dagen dat het niet zo stralend weer is. Tot slot: Schatje blij, want nou ja, die is eigenlijk altijd blij.

Het is voor het eerst dat we zomaar iets tussendoor kopen voor hem. Doen jullie dat ook wel eens? Stuur jij ook wel eens je kind in een keuze omdat je graag ziet dat hij buiten speelt?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...