maandag 26 maart 2012

Zomerse uitgaven

Zus kwam vorige week met een grote zak met kleding van Neef, die in leeftijd 6 jaar voorloopt op Zoon. Prachtige broeken, shirts en sweaters die dus nu allemaal een paar jaar in de kast mogen liggen wachten op het moment dat alles past. Bij één kledingstuk kon Zoon zich niet inhouden. Een tshirt dat op geluid reageert. Op de maat van muziek verschijnen er kleuren en motieven, met een aan en uit-knop (gelukkig maar). Een discoshirt dus, waarvan Neef niet wist wanneer hij het aan moest trekken en waarvan Zoon niet weet wanneer hij het weer uit wil trekken. Hij deed het aan en het was net een jurk, maar het shirt moest toch aan. Dus alles in de broek gepropt en naar school gegaan alwaar hij triomfeerde en veel aandacht kreeg. Dank je wel Neef!

Omdat die zak met veel te grote kleding natuurlijk ergens moest blijven hebben we dit weekend de kledingkast van Zoon uitgemest. Alles wat te klein was in een zak gestopt voor T. het 4-jarige mannetje van vriendin I, en wat te klein en kapot was, weggedaan. Evengoed bleef er een grote stapel over die uitermate geschikt is voor de komende zomer. Eigenlijk moet er alleen nog één korte broek komen en sandalen en slippers, in verband met ontplofte voeten. Wij kopen momenteel zeker 4 keer per jaar andere schoenen voor  meneer en inmiddels past hij mijn schoenen (maat 39). Dat doe me wel wat....

Weinig kleding-uitgaven voor Zoon dus. En voor mezelf ook niet. Eerder deze week mestte ik mijn eigen kast uit om de winter- en zomerkleding te wisselen en ik heb niets nodig. Dat valt weer mee.

De enige uitgaven die we wel verwachten deze zomer hebben te maken met de tuin. Niet alles heeft de strenge vorst overleefd en er zijn 2 bamboeplanten gaan hemelen. Daar moet wel wat voor terugkomen want zonder planten op die plek hebben we veel inkijk zo vanuit het park in onze tuin en dat vind ik niet prettig. Dus voor ons een 'noodzakelijke' uitgave maar op de schaal van wereldpolitiek en hongerende kindjes natuurlijk  totaal niet relevant.Maar zo lang er geen duidelijkheid komt uit het Catshuis, gaan wij hier gewoon verder met onze 'gezond verstand financiële huishouding':
wij geven het alleen uit als het geld er is en de uitgave nodig is.

Als we ons hier 95 % van de tijd aan weten te houden, dan kunnen we het ons die ene keer dát het geld in onze portemonnee brandt, veroorloven om eens uit de band te springen.


P.S.  Zoals je misschien weet als je regelmatig meeleest hier, heb ik ME. Wil je weten wat dit voor praktische gevolgen heeft in het dagelijkse leven, lees dan vandaag op Wel en Wee: Boodschappen doen

Op Spaarcentje kookt: Een drinkbaar vitaminebommetje
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...