zaterdag 17 maart 2012

Wat gaan we eten deze week?

Afgelopen week was de eerste (vrijwel) kookvrije week voor mij. Voor wie het niet-koken experiment niet volgde: mijn moeder kookt nu op de meeste doordeweekse dagen en Schatje in het weekend. Ik gebruik de aldus opgespaarde energie om alle dagen een wandelingetje te kunnen doen. De conclusie na één week is dat ik heel tevreden ben, maar misschien moet ik ook even aan mijn moeder en Schatje vragen of zij die tevredenheid delen. Vast wel, ze houden allebei ook van koken. Ik kwam nu in ieder geval de hele week dagelijks buiten en daarvoor misschien nog maar 1 of 2 keer in de week, dus voor mij is dit experiment geslaagd! Ik kookte 1 keer op donderdag en dat recept zal ik binnenkort plaatsen op Spaarcentje kookt.

Zaterdag:
Vanavond mag Zoon kiezen wat het wordt en die kiest voor een bord gebakken haloumikaas. We bieden daarnaast ook een salade en in de oven geroosterde aardappelen aan, maar het zou zomaar kunnen dat hij zich beperkt tot de kaas. Want zaterdag is zijn ik-mag-kiezen-wat-ik-eet-dag en de ervaring leert dat hoe eenzijdiger het is, hoe gelukkiger hij wordt.....
In ruil zeurt hij de rest van de week niet over wat hem wordt voorgeschoteld. Deze tactiek is het resultaat van flink onderhandelen en werkt naar volle tevredenheid voor beide partijen.

Zondag:
Pittige raapstelen
Pittige raapstelen met kipfilet, appel en rijst

Maandag:
Turks brood met gehaktbal en sla

Dinsdag:
Bietensoep (nog in de vriezer) en een tosti


Woensdag:
Rode kool met gehakt en puree

Donderdag:
Couscous met wortel, kikkererwten en veldsla

Vrijdag:
Iets met pompoen, moet ik nog even over nadenken, misschien pompoenlasagne....


P.S. Vandaag op Wel en Wee: Fysio
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...