woensdag 14 maart 2012

Verrekte vaatwasser

In Huize Spaarcentje hebben we een haat-liefde verhouding met de vaatwasser. We vinden het een onding dat ruimte inneemt maar het is toch wel enorm handig, als het ding zijn werk goed doet tenminste. Want daar hadden wij wel klachten over. Zouden wij een beoordelingsgesprek met hem voeren, dan zou het zo gaan:


Hoe lang ben je hier nu in dienst?

Goh, 4 jaar al weer.

Ik weet nog wel dat wij je overnamen van je vorige werkgever, dus hoe oud zal je zijn, 5, 6 jaar?
En je bent inmiddels wel gewend, neem ik aan?

Heb je klachten? Is alles aanwezig om je werk goed te doen?

Ja? Goh, eigenaardig. Kun je ons dan uitleggen waarom jij je werk zo beroerd doet?
Koffiekopjes waar de prut nog inzit? Pannen die na een wasbeurt alsnog op de hand moeten worden afgewassen? Wat vind je daar zelf van?

Ligt het aan de vaatwastabletten?

Houden we jou niet schoon?

We maken toch ook het afvoerputje regelmatig schoon? Daar kan het niet aan liggen.

Weet jij wel dat wij je vorig jaar zo zat waren dat we zelfs een tijd op de hand gingen afwassen? 

Wat zeg je?

Ja, nou, oké, dat kwam misschien ook wel een beetje omdat Spaarcentje wou testen wat nu duurder is: op de hand afwassen of met de vaatwasser afwassen. Maar de conclusie was toen toch luid en duidelijk dat de energie van Spaarcentje zodanig is dat op de hand afwassen eigenlijk niet aan de orde is. Zeker niet omdat Schatje al zoveel moet doen dat hij er echt niet op zit te wachten dat hij de afwas ook nog eens moet gaan doen, op de hand, dus. Je zou kunnen bedenken dat dit jou als vaatwasser stimuleert om beter je best te doen, niet dan? Je moet maar zo denken: als jij goed werk aflevert, zouden wij het niet in onze milieu-bewuste koppies halen om zelfs maar te overwegen op de hand af te wassen.....of jou te vervangen.

Besef je dat het tien voor twaalf is? Dat we ons al oriënteren op de verkoopprijs van een andere vaatwasser, eentje die het wél doet tenminste. En dat kost wat hoor, komt niet echt lekker uit nu hè!

Wat zeg je?

Of we je sproei-elementen wel regelmatig schoonmaken?

?

En wat mogen de sproei-elementen dan wel zijn?

Waterzwiepers zeg je? Daar heb je er twee van? Dat lijkt me toch stug. We gaan eens kijken....

&*(^6875%$##@@$#!!!!!!!!

Nou, voor nu kom je er mooi van af hè, allemaal doperwtjes en vieze prut in de gaatjes waar normaal water uit hoort te komen. Maar dat is nog geen reden om zó beroerd werk af te leveren! Dus we gaan nu toch duidelijke werkafspraken maken, zo van 'waar sta je' en 'waar wil je heen'.

Wil je hier even tekenen? Het zou jammer zijn als er later misverstanden zijn over dit gesprek.En, herkenbaar? Weet jij hoe je je apparaten in huis het beste kunt onderhouden en schoonmaken? Of heb je ook wel eens op het punt gestaan een apparaat te vervangen terwijl het helemaal niet kapot bleek te zijn maar gewoon leed onder jouw gebrekkige 'begeleiding'.

P.S. Vandaag op Wel en Wee: In gedachten (2)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...