zondag 4 maart 2012

verjaarsweekend

Dag 1 van het verjaarsweekend is voorbij en Zoon genoot van begin tot het eind ook al deden we niets anders dan knuffelen, dvdtjes kijken die hij net had gekregen en wat chips en taart eten. Gisteren was hij jarig, maar vandaag vieren we het voor de buitenwereld. Onze familie is heel klein dus druk zal het niet worden. Vandaag is hij dus ook nog een beetje jarig.

Eerder schreef ik al wat het budget was voor cadeautjes, dat is €50. We kochten een dvd van Up en een PC game van de Sims. Die game laat zich alleen tot nu toe niet installeren op de laptop en heeft alleen nog voor frustratie gezorgd dus ik vraag me inmiddels hard af of we niet iets anders hadden moeten kopen.

Het 3e cadeau dat hij kreeg kostte niets behalve wat tijd om het te maken, het was namelijk een uitbreiding/aanvulling op de tegoedbonnen die hij een paar maanden geleden voor zijn rapport kreeg. Ik had allemaal bonnen op briefkaarten afgedrukt waarop dingen staan als:
goed voor een pyjama dag
goed voor één keer zelf bepalen wat we bij het avondeten eten.
goed  voor een keer een broodje suikerstroop

Dat soort dingen dus. En het was een enorm succes. Zo'n succes dat hij al weken voor zijn verjaardag begon te vragen of hij weer bonnen kreeg. Ik schreef het al eerder: niets is leuker voor een kind dan hem zelf dingen te laten bepalen en dat kan met die bonnen. Ik keek welke bonnen het meest waren gebruikt en die heb ik aangevuld. En ik breidde het uit met één superbon waarop staat: tegoedbon voor één dag de baas zijn, jij  bepaalt alles.

Dat viel in goede aarde! En ik ben natuurlijk héél benieuwd hoe hij die dag dan gaat invullen.

PS vandaag op Wel en Wee:
Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...