woensdag 21 maart 2012

Rijk mens

afb. van internet
Vandaag doe ik niets. Gisteren te veel gedaan. Leuke dingen. Iets dat zowaar geld kostte. Ik ging naar de sauna. Vroeger ging ik heel vaak maar daar stopte ik mee, ik hield het fysiek niet vol. Het heen en weer fietsen daar naar toe en het  aan- en uitkleden alleen al is belastend. Maar de fysiotherapeut dacht dat de warmte goed voor mijn lijf zou zijn. Ik heb een peesontsteking en de infraroodsauna kan daar een positief effect ophebben, net als op de pijnlijke spieren en gewrichten. En gewoon in een warm bad liggen is ook heerlijk natuurlijk maar een bad hebben we niet. Dus bedacht ik de aangepaste versie van een saunabezoek: een vluggertje en werd gehaald en gebracht door Oma. Ik werd daar wel een beetje raar aangekeken toen ik na zo'n korte tijd weer bij de balie stond. Was het wel fijn mevrouw? Je moest eens weten dacht ik toen.

Ik ben in de infraroodsauna geweest, heb heerlijk in een bad gelegen en zat ook nog een paar minuten in het stoombad. Meer kan en mag ik niet doen met dat lijf van mij. Na een uur belde ik Oma en terwijl ik me langzaam aankleedde en betaalde kwam zij aan scheuren in haar knalrode Ford Ka. Het was wel veel geld voor zo'n korte tijd (€ 24) maar het deed me goed. Heerlijk om ergens in je blote kont te zitten waar niemand ziet of weet dat je ziek bent. En heerlijk om de warmte te voelen en te kunnen ontspannen, drijvend in het water en te voelen dat het lijf dat altijd pijn doet blijft drijven en gewichtloos voelt.

Het besef dat ik dit kan doen, maakt me blij. Dat het nu ook lente is maakt me nog meer blij. Vooral omdat de zon schijnt en ik allemaal vogels hoor terwijl ik dit stukje tik. Gisteren belde de postbode aan overhandigde een pakje. Daarin zaten prachtige boeken over voeding en gezondheid. Die kreeg ik van iemand uit blogland. Zomaar. Onaangekondigd. Omdat ze me de kennis die in die boeken staat gunt. Ook dat maakt me blij. En straks maak ik dan eindelijk de aangekondigde €5000 over, de eerste aflossing van de hypotheek.

Ik denk dat ik de naam Spaarcentje maar aanpas. Rijk en gelukkig mens dekt de lading beter vandaag.

P.S. Vandaag op Wel en Wee:Kleine meisjes bed tijd
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...