maandag 19 maart 2012

Gewoon doen

Valhalla schreef gisteren een inspirerend stukje over dat je niet moet wachten op dé perfecte omstandigheden om dat te doen wat je graag wil, maar dat je gewoon de eerste stap moet zetten. Wij staan precies in die modus. Eerder schreef ik al dat wij willen beginnen met het aflossen van onze hypotheek. Ook een aflossingsvrije hypotheek zoals wij hebben, kan worden afgelost. In ons geval maximaal 10 % van het geleende bedrag per jaar. Niet dat we dat jaarlijks bij elkaar weten te schrapen. We gokken op € 5000 per jaar.

Het oorspronkelijke plan was om eerst te sparen tot een buffer van €10.000 en daar boven al het gespaarde te reserveren voor de aflossing. Dit weekend vertelde ik Schatje dat we bijna aan de  €10.000 zitten. Toen vroeg hij zich af waarom we niet nu al beginnen. Als we nu €5.000 aflossen hebben we nog bijna € 5.000 over en dat is ook een mooie buffer. Eind vorig jaar vervingen we door een opeenstapeling van pech allerlei apparaten, dus met een beetje goede wil zijn we daar even klaar mee. Maar ook als er dan toch weer iets stuk gaat, kunnen we dat met een buffer van € 5000 wel opvangen. Binnen dat bedrag kunnen we zelfs de CVketel vervangen (dat is de enige grote uitgave die ik binnen nu en een paar jaar verwacht).

Dus stuurden we een mail. Eerst was er nog wat gesteggel over waar we de mail naar toe sturen want de hypotheek die we destijds afsloten is een product van De Goudse, maar een hypotheek van de Bank of Scotland. Inmiddels heeft de Goudse dit product afgestoten en zit er sinds een aantal jaren ineens het bedrijf Stater tussen, dat optreedt namens de Bank of Scotland maar wij hebben zelf ook een tussenpersoon die we toen ter tijd via de Goudse in onze maag kregen gesplitst. En we hebben al meerdere malen meegemaakt dat als we iemand in dit rijtje een vraag stellen, die steevast door verwijst naar de ander in het rijtje en dat dit meestal betekent dat we het maar helemaal zelf moeten uitzoeken.

We hebben dus maar gegokt naar wie we de mail moeten sturen. Ik mag toch hopen dat een mail met de boodschap dat wij willen aflossen met meer gretigheid wordt afgehandeld dan wij tot nu toe hebben ervaren. En dan? Dan gaan we gewoon weer verder met sparen en hopen we volgend jaar om deze tijd weer een bedrag te kunnen aflossen.

P.S. vandaag op Wel en Wee: Vleugels
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...