zondag 26 februari 2012

Maar één vandaag

In het kader van het laptopvasten, plaats ik maar één berichtje vandaag, op Wel en Wee:
Stilstaan terwijl je beweegt.

En dit berichtje telt dus niet mee, niet echt....

Over het laptopvasten trouwens gesproken: het gaat redelijk. De ene dag beter dan de andere. Ik ben elke dag tussen 12 en 18 uur uit de lucht. Daarna zet ik de laptop meestal nog één keer aan om mijn puntentelling bij te werken en mijn logboek van het VermoeidheidCentrum in te vullen. Dan spiek ik meestal ook nog even of ik reacties heb.

Het geeft wel iets meer rust. Want wat ik deed: kijken en weer uitzetten en dan een uur later weer even spieken en weer uitzetten is niet prettig merk ik. Overigens zit het zó in mijn systeem dat ik 2 keer de fout inging en het pas later doorhad. Bijna vergelijkbaar met een koekje in je mond stoppen en je dan pas bedenken dat je aan het lijnen bent. Maar dat zal wel overwaaien denk ik, want alles went.

Wel deed ik gisteren iets ongehoords, voor mij dan. Na 4 maanden moeiteloos een streng suikervrij gistloos dieet met nog meer verschrikkelijke ontberingen te hebben volgehouden, propte ik gisteren tijdens een kraamvisite een stuk appeltaart naar binnen en at ik in de avond bij het eten een paar kleffe witte bolletjes met chocoladevlokken. Ik weet, op de wereldschaal van zondig gedrag is het niet heel erg schokkend, maar voor mij wel. En ik vroeg me af: heeft het met het laptopvasten te maken? Kan ik me maar op één gebied iets ontzeggen en zoek ik dan onmiddellijk compensatie? En hoe verhoudt zich dat tot consuminderen? Ga ik nu de uitgespaarde computertijd gebruiken om lijstjes te maken van dingen die ik ga kopen en verander ik de naam van dit blog in "Spaarcentje vliegt uit de bocht"?

Dat lezen we vast binnenkort hier, áls ik een berichtje plaats. En dan is dat nieuws voor jullie, want dit berichtje plaatste ik niet, niet echt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...