woensdag 1 februari 2012

Kou

Het is behoorlijk koud buiten en er wordt weer druk gespeculeerd over de tocht der tochten. In mijn beleving verschijnen jaarlijks dezelfde artikelen in de kranten. Zodra de temperatuur onder de 0 zakt duiken ze volgens mij in een archief, controleren of de namen nog kloppen van mensen die 'een plasje mogen doen over het onderwerp' en hatseflats, je hebt weer een pagina gevuld.

Nu het zo koud is, kom je er meteen achter of je huis goed geïsoleerd is of niet. Weet je meteen of je voor een verbouwing moet gaan sparen en kun je je spaarplannen bijstellen. Belangrijk - vooral met dit koude weer - is dat je je huis blijft luchten. Bij ons druipt op onze slaapzolder het water van de ramen. Ik dep het in de ochtend droog en zet het raam goed open. Dat is belangrijk, want als je huis vochtig is, ben je meer aan stookkosten kwijt. Dagelijks goed luchten, maakt de lucht in huis droger.

Investeer met die kou niet alleen in je huis maar ook in jezelf. Gisteren arriveerde mijn thermo-ondergoed (gekocht bij de H.ema) dat nu in de aanbieding is volgens Vlijtig Liesje. Dat was net op tijd want nu het zo koud is eisten Schatje en Zoon dekens op. Ik lig onder 5 dekens en heb het nog steeds koud. Gisteren stond ik grommend 2 dekens af maar deed wel mijn nieuwe super-thermo-ondergoed aan. Ik geloof dat de aanblik ervan Schatje in een ernstige depressie deed raken, maar dat deerde me niet: ik werd vanmorgen wakker en besefte me dat ik het voor het eerst in tijden heerlijk warm heb gehad en daardoor had ik een stuk beter geslapen!

PS: je kunt nog steeds delen op dit blog waar jij trots op bent. Heb je jouw uitgaven van januari bekeken en ben je in een jubelstemming? Vertel het in: Ik ben trots op.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...