zondag 12 februari 2012

De tactiek van kleding kopen

Zoon is bijna 10. En net als alle andere 10-jarigen lijkt het regelmatig alsof zijn lijf is ontploft: groeistuipen, tenen die enorm lang worden, boterhammen die niet aan te slepen zijn, kleding die niet meer past.

Een groeiend lijf dat bovendien altijd buiten speelt moet goed gekleed worden. Naarmate Zoon ouder wordt, kiezen we meer voor kwalitatief goede kleding. Het moet echt tegen een stootje kunnen en gaan voor het goedkoopste is op den duur niet het goedkoopste.

Maar goede kleding kost geld. Toch lukt het om goede spullen te kopen. In het ene seizoen kopen we de aanbiedingen die pas in het jaar erop zullen worden gedragen. Zo ging Schatje deze week met Zoon de stad in en kocht een geweldig wintersportjack, 2 maten te groot, prachtige kwaliteit, waterafstotend voor € 39. Bedoeld voor volgend jaar, en misschien wel het jaar erop ook (dat lukte ook met het huidige jack). De nieuwwaarde was meer dan het dubbele.

Zo inkopen doen scheelt geld. Deze tactiek kunnen wij toepassen zolang Zoon nog braaf aandoet wat wij voor hem kopen. Hopelijk ziet hij het voordeel hiervan in en koopt hij straks als hij kleedgeld krijgt,ook slim in. Maar misschien is hij dan wel gevoeliger voor de trends van het seizoen. Nu maakt het hem nog niet uit. Hij is zich nog niet bewust van mode, van wat in is en wat niet. Het glijdt nog allemaal langs hem heen. Heerlijk.

ps: heb jij mijn nieuwe blog al ontdekt: Wel en Wee met M.E.? Over lichtvoetig leven met betonblokken aan armen en voeten. Kan dat dan? Natuurlijk! Lees mee over dromen, vliegen, vallen en weer opstaan. Over punten tellen en energie doseren, over een kookfee met zadelkruk en een ezel die zich altijd blijft stoten aan dezelfde steen.

Stop ik dan met schrijven over consuminderen en koken? Wel nee, dit is gewoon een ander deel van mij waarover ik wil schrijven.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...