zaterdag 18 februari 2012

Boodschappen en uitgaven

Na weken achter elkaar voor € 50 tot € 60 per week boodschappen te hebben gedaan, was de rek eruit. In de supermarkt gaf Schatje € 75 uit, via internet bestelde ik de groentetas a €12,50 en deed ik een grote biobestelling van € 112 (inclusief kattenvoer).

Zo. Slik. Dat is weer gedaan. Het was hard nodig want we zagen al tijden de bodem van de voorraadkast en hoe vuil die is als er niets in staat.... Zojuist werd de groentetas geleverd en ik verwacht vandaag ook de bioboodschappen. Een goede huisvrouw zou vandaag dus snel even die voorraadkast uitsoppen. Maar dat ben ik niet. Schatje is wel een goede huisvrouw: hij sopt, doet boodschappen en houdt het huis netjes. Maar vandaag niet, dan geef ik hem vrij. Sterker nog: dat is een dwingend bevel.

Soms zijn andere zaken belangrijk. Zoals in het weekend kunnen bijtanken. De krant lezen. Door het keukenraam naar het park kijken terwijl je met je voeten voor het rooster van de hete luchtverwarming staat. Verse brownies, die lekker klef zijn. Moet ik ze wel even gaan bakken....dat kan weer want er is weer voorraad in huis.

Tot nu toe is de maand financieel gezien redelijk rustig. Helaas lukt het niet om net als in januari elke paar dagen onverwachte meevallers op de spaarrekening te zetten. Maar er is wel wat uitgespaard tot nu toe op het boodschappenbudget. De grote uitgaven die er zijn deze maand, zijn gepland.
  • We kochten in de uitverkoop een winterjas voor Zoon voor volgend jaar én een trainingsbroek voor nu (zijn huidige had hij in de kleedkamer van de voetbalclub laten liggen en vonden we nooit meer terug, héél flauw, dit gebeurde eerder ook al met zijn voetbalschoenen). 
  • We bestelden gisteren de verjaardagscadeaus voor Zoon. Dat leverde nog een onverwachte meevaller op. Het door ons gekozen cadeau (Sims 3) is nu bij B.ol.com maar liefst € 20 euro goedkoper. Van dat uitgespaarde geld deden we er nog een dvd bij. Heeft Zoon even geluk!
Eén grote geplande uitgave schuiven we op. Eén van de katten moet eigenlijk naar de dierenarts voor de jaarlijkse enting. Maar omdat Smoes een nogal groot trauma in december opliep (zware operatie) zie ik er erg tegenop met hem naar de arts te gaan. Dat slaat nergens op, ik weet het. Maar deze maand zie ik het niet meer gebeuren.

Ik doe dat trouwens elke maand, zo halverwege kijken hoe we het doen. Ben je uit de bocht gevlogen, dan is er nog kans dat je het recht kunt trekken door hier en daar wat budgetten aan te passen.

Heb jij ook halverwege de maand een controlemoment? Hoe voorkom jij dat je te veel uitgeeft?

Fijn weekend mensen!

PS Vandaag op Wel en Wee: de druppel
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...